Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
Array

Είναι λύση η επαναφορά στη δραχμή;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δομική  Αναδόμηση  Δομών;

Κώστα Δημ Χρονόπουλου Κυβερνητικές, μη κυβερνητικές / «Μη» κερδοσκοπικές...

Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ: “Η ΕΥΠ έπρεπε να προστατεύει τους Στρατηγούς αντί να τους παρακολουθεί”

 Ο στρατηγός Γιώργος Καμπάς χαρακτήρισε την παρακολούθηση των αρχηγών...

Μελομακάρονα: Η πιο viral συνταγή απο το Άγιο Όρος

Μια απο τις καλύτερες συνταγές για μελομακάρονα απο τους...

Παριστανε τον αστυνομικο και ασέλγησε σε 13χρονη

Σε μάστιγα η οποία συνεχώς εξαπλώνεται τείνουν να μετατραπούν...

Παιχνιδάκια Μητσοτακη με την ομιλία του στη Βουλη

Σκληρό πόκερ παίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με...

Στάση πληρωμών από το Δημόσιο προς τους Ιδιώτες – Εκτινάχθηκαν τα χρέη στα επίπεδα των Μνημονίων [ΠΙΝΑΚΑΣ]

Παρά τα υπερέσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, την ίδια ώρα καταγράφεται έκρηξη των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου, αυτά φαίνεται ότι κατευθύνονται σε άλλες κατευθύνσεις, όπως στους παρόχους ενέργειας, κοντά στο 1 δισεκατομμύριο κάθε μήνα και τις απευθείας αναθέσεις που ξεπερνούν τα 7 δισεκατομμύρια

Συλλήψεις 25 πραξικοπηματιών στη Γερμανία

Το φάντασμα του ναζισμού συνεχίζει να πλανάται πάνω από...

Γούρλωσε τα μάτια ο Μητσοτάκης ακούγοντας τον Σαμαρά να μιλά για τις υποκλοπές!

Ο Σαμαράς αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ζητώντας...

Η Συνθήκη της Αδριανουπόλεως (1829) – Μήπως την γνωρίζει ο Πρωθυπουργός;

Του Ηλία Παπαναστασίου απο το resaltomag.blogspot.com Επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί το τελευταίο...

Το ελληνικό δημοψήφισμα του 1974 για τη μορφή του πολιτεύματος

Στις 22 Νοεμβρίου 1974 προκηρύχθηκε δημοψήφισμα (ΦΕΚ Α΄ 353)...

Μεγάλες μορφές: Άλκης Θρύλος (Ελένη Ουράνη)

Η Ελένη Ουράνη – το γένος Νεγρεπόντη (1896 –...

Στρατηγός (εα) Καμπάς: “Η ΕΥΠ έπρεπε να προστατεύει τους Στρατηγούς αντί να τους παρακολουθεί”

"Σε περίοδο πολέμου εαν συλληφθεί κάποιος ο οποίος παρακολουθεί...

Μεγάλα μυαλά: Τζορτζ Μπουλ

Τζορτζ Μπουλ (2 Νοεμβρίου 1815 – 8 Δεκεμβρίου 1864)...

Θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών έθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ως μέλλων υπουργός… Εξωτερικών μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην...

http://ellas2.files.wordpress.com/2010/02/ceb4cf81ceb1cf87cebcceb7.jpgΑγαπητέ Bond Trader
Διαβάζοντας μέχρι τώρα  , έχω σαφώς καταλήξει και αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο οι “κυβερνήσεις” , τόσο στην ελλάδα , όσο και παγκοσμίως , έχουν εκχωρήσει την εξουσία που συνεπάγεται η έκδοση χρήματος στις κεντρικές τράπεζες . Ζούμε στην εποχή οπου πραγματική εξουσία και πολιτική ασκούν οι FED και ΕΚΤ , με ότι αυτό συνεπάγεται . Θεωρώ γενικά , πως η ρίζα του προβλήματος είναι ο τρόπος παραγωγής του χρήματος , που είμαι σίγουρος πως γνωρίζεις καλύτερα απο εμένα , είναι ο δανεισμός απο τις τράπεζες , κεντρικές και μή.
Παρόλαυτά , Θα ήθελα να εκφράσω την εξής απορία : Πρίν απο κάποια χρόνια , ως επίσημο νόμισμα είχαμε την γνωστή σε όλους Δραχμή . Παρά την δική μου έρευνα , δεν μπόρεσα να καταλήξω σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα ως προς τον τρόπο με τον οποίο εκδιδόταν το τότε νόμισμα . Εννοώ , η τραπεζα της Ελλάδος εξέδιδε τις δραχμές με κάποιο χρέος ήδη προσαρτημένο πάνω τους (όπως γίνεται σήμερα με το Ευρώ και το δολλάριο) ή το χρήμα εκδιδόταν επευθείας απο το ελληνικό δημόσιο?
Φαντάζομαι πως ακόμα και στην δεύτερη περίπτωση , οι ιδιωτικές τράπεζες θα είχαν και πάλι την δυνατότητα να απαξιώσουν το νόμισμα και την ροή του , εφόσον το σύστημα τους παρείχε την δυνατότητα να δημιουργούν χρήμα και χρέος απο το τίποτα , με την τακτική του Fractional Reserve , δηλαδή δανέιζοντας 10 φορές τα χρήματα που διαθέτουν στην πραγματικότητα , φέρνοντας πληθωρισμό και μείωση της αξίας του.
Θεωρώ πως η Ελλάδα , στα πλάισια του παρόντος συστήματος , είναι μια υπόθεση τελειωμένη …ΟΜΩΣ!! Τί θα γινόταν στην περίπτωση που το ελληνικό δημόσιο αποφάσιζε την κυκλοφορία ενός εγχώριου νομίσματος(έστω και παράλληλα με το ευρώ) , με μια “καθαρή” διαδικασία (χωρίς τόκο εν τη γενέσει του δηλαδή) και για συγκεκριμένες υπηρεσίες και προϊόντα ; (Εννοείται απαγορεύοντας τον δανεισμο και την διαχείρισή του απο τις τράπεζες) . Ένα νόμισμα , που ανάλογα με τον τρόπο που αυτό παράγεται και διαχειρίζεται , μπορεί να δημιουργήσει και να βοηθήσει   την παραγωγή ,την ζήτηση και την κίνηση μιας οικονομίας .
Φυσικά , το καλύτερο θα ήταν τον έλεγχο της δημιουργίας του χρήματος να τον έχει η κυβέρνηση με την εντολή του λαού , αλλα πιστεύω πως αν γινόταν κάτι τετοιο , θα έιχαμε πραξικόπημα πρίν ξημερώσει , γιαυτό και εξετάζω κυρίως την παράλληλη κυκλοφορία ενός τέτοιου νομίσματος , ταυτόχρονα με το ευρώ (νομίζω κάτι τέτοιο είχε προτείνει και ο κ. Nuriel Rubini , δηλαδή εσωτερική χρήση της δραχμής , αλλά διεθνείς συναλλαγές σε Ευρώ).
Παρακολούθησα την διάλεξη του Κου Bernard Lietaer (www.youtube.com/watch?v=OfMbYllbN6c) και βρίσκω την τοποθέτηση του λογική(την έκδοση τοπικών νομισμάτων απο πολίτες , κάτι που έγινα και στην Αργεντινη και σήμερα εφαρμόζεται με επιτυχία στην Ουρουγουάη και την Βραζιλία) , όμως τελικά η εμπιστοσύνη, και αν μη τι άλλο , το χρήμα είναι η εμπιστοσύνη ενσαρκωμένη , σε τοπικά νομίσματα θα έιναι περιορισμένη καταδικάζοντας την τακτική αυτή σε αποτυχία . Άν όμως το κράτος εγγυώταν την αξιοπιστία και την έκδοση αυτού του νομίσματος , ίσως το εγχείρημα είχε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας .
Φυσικά , δεν βλέπω την  πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο , ούτε και εμπιστοσύνη έχω πια στις “κυβερνήσεις”. Μάλλον απέναντι θα στεκόντουσαν σε κάποια τέτοια πρόταση , η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις τακτικές και τα σχέδια το χρηματοπιστωτικό κατεστημένο . Προσπαθώ όμως να διαμορφώσω άποψη και πρόταση , προσδωκώντας πως κάποια στιγμή τα πράγματα θα έχουν ωριμάσει ώστε να ακουστούν μερικές λύσεις . Σε αυτά τα πλάισια ζητάω και την δική σου γνώμη , που όλο αυτό τον καιρό που σε παρακολουθώ , έχω φτάσει να εκτιμώ.
Αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να απαντήσεις , και πάλι σε ευχαριστώ τοσο για τον χρόνο που αφιέρωσες στην ανάγνωση του μέηλ , όσο και για τις κατα καιρούς αναρτήσεις σου , που μέ έχουν βοηθήσει στην προσωπική μου αναζήτηση για την αλήθεια πίσω απ’ τη μιζέρια μας.
Να’σαι καλά
“ΚΡΑΤΗΣ”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνετρίβη τουρκικό μαχητικό αεροσκαφος

Σύμφωνα με ΜΜΕ, που επικαλούνται το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ο πιλότος κατάφερε να χρησιμοποιήσει εγκαίρως το εκτινασσόμενο κάθισμα και σώθηκε, αλλά για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ακης Τσελέντης για το δέντρο στο Συνταγμα: Φτωχοί άστεγοι πεινάτε; Φάτε χριστουγεννιάτικα φανταχτερά στολίδια και...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ «Μαρία Αντουανέτα: Φτωχοί άστεγοι πεινάτε; Φάτε χριστουγεννιάτικα φανταχτερά...

Σάλος με την φωτογραφια του Μητσοτακη που ανέβασε ο Κώστας Βαξεβανης πριν λίγη ωρα

Στη φωτογραφία αποτυπώνεται η απόγνωση και η σύγκρουση πραγματικότητας με εικονική πραγματικότητα. Στο βήμα ο Σαμαράς, μόλις έχει ζητήσει να δώσει εξηγήσεις για τις #υποκλοπές

Πυροβόλησαν στο πρόσωπο τον διοικητή της ΟΠΚΕ

Ευτυχώς, ο άνθρωπος δεν τραυματίστηκε σοβαρά και πήρε εξιτήριο...

Τουρκικά ΜΜΕ ανακαλύπτουν σχέδιο Ελλάδας και Βουλγαρίας κατά της Τουρκίας

Ο περιορισμός της ανώτατης τιμής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)...

Κολωνός: Η 12χρονη που βίαζε ο Μίχος αναγνώρισε γνωστό βουλευτή σαν πελάτη της;

Η Συγκεκριμένη είδηση δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής, υπάρχουν όμως...

Ο Μητσοτάκης διέσυρε την Ελλάδα!

Άφησε αναπάντητη την πρόκληση Ράμα και δήλωσε υπέρμαχος της...

Αφωνία Μητσοτακη στην Αλβανία: Άφησε αναπάντητη την αισχρή επίθεση Ράμα κατά της Ελλάδας

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στη δήλωση που έκανε προσερχόμενος στη...