ποσοστό του διαθέσιμου εισοδήματος του πολίτη για να μπορεί το υπόλοιπο να διοχετεύεται στην πραγματική οικονομία και να τροφοδοτείται η ανάπτυξη. Με τον τρόπο αυτό το φορολογικό σύστημα αποβλέπει και συμβάλλει στην ενθάρρυνση του κινήτρου για εργασία, την αύξηση της παραγωγικότητας, την αύξηση των αποταμιεύσεων-επενδύσεων αλλά και της κατανάλωσης για να αποφεύγεται η ύφεση. Αυτό που περιέγραψα είναι το αντίθετο του συστήματός μας που διακρίνεται για την υπερφορολόγηση και τα έντονα υφεσιακά χαρακτηριστικά του.
Το φορολογικό σύστημα πρέπει να στηρίζεται σε φόρους που επιβάλλονται νόμιμα και χωρίς να αντιτίθενται στις αρχές του Συντάγματος, στις Διμερείς Συμβάσεις για την Αποφυγή Διπλής Φορολόγησης και στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης….
Αυτά που διαβάσατε πιο πάνω είναι απόσπασμα από την Αυτά που διαβάσατε πιο πάνω είναι απόσπασμα από την ομιλία του Γεωργίου Σ. Μαυραγάνη, Γενικού Διευθυντή Υπεύθυνου Φορολογικού Τμήματος KPMG, στο 3ο Φορολογικό Forum του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη στις 21/10/2011
Σήμερα ο κ Μαυραγάνης είναι υφυπουργός Οικονομικών…
Το θέμα είναι ότι τώρα που έγινε υφυπουργός ο κ. Μαυραγάνης, γιατί δεν κάνει πράξη αυτά που πριν λίγους μήνες διαπίστωνε και πίστευε..;;
Γιατί δεν εφαρμόζει το αυτονόητο αυτό που ο ίδιος πρότεινε για μειωμένους φόρους και ανάπτυξη…
Γιατί άραγε κάνει το αντίθετο, το οποίο όπως ο ίδιος έλεγε: “Αυτό που περιέγραψα είναι το αντίθετο του συστήματός μας που διακρίνεται για την υπερφορολόγηση και τα έντονα υφεσιακά χαρακτηριστικά του”