Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
Array

Πρόκληση: Διορίζουν τους στενούς συνεργάτες του Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου σε "χρυσές" θέσεις! Τους αρχιτέκτονες του δολοφονικού μνημονίου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

nikolopoulos nikos1Μπορεί σήμερα όλοι, μα όλοι (εκτός από κάποιους γραφικούς), να ομολογούν ότι η άθλια μεθόδευση του μνημονίου βύθισε την χώρα σε ένα σπιράλ θανάτου, από το οποίο προσπαθεί (επισήμως, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της συγκυβέρνησης) να απεμπλακεί, να επαναδιαπραγματευθεί κλπ, οι στενοί συνεργάτες – συνεργοί της ομάδας Παπανδρέου όμως, φαίνεται να τοποθετούνται σε θέσεις με παχυλές αμοιβές αντί να απομακρυνθούν άμεσα. Εως ότου τουλάχιστον γίνει η εξεταστική για το μνημόνιο. Πως είναι δυνατόν να κάνεις εξεταστική, την ίδια στιγμή που αποκαθιστάς προκλητικά τους αρχιτέκτονες του μνημονίου; Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού οικονομικών στην επερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου (αλήθεια, αυτός διεγραφει; Συνεδρίασε το πειθαρχικό; πάρθηκε κάποια απόφαση; Έτσι για να ξέρουμε πως θα τον προσφωνούμε…).

Διαβάστε το κείμενο, τα στοιχεία που παραθέτει είναι εξοργιστικά και πρέπει να μάθουμε πιο χέρι αγκαλιάζει αυτούς τους ανθρώπους.

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Αχαίας

ΕΡΩΤΗΣΗ  & Α.Κ.Ε

ΠΡΟΣ τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

και τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

«ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ  ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ  ΘΕΣΕΙΣ       ΤΩΝ ΣΤΕΝΟΤΕΡΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ »

1. Γίνομαι καθημερινά αποδέκτης επιμόνων ερωτημάτων Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι, μάλιστα, ανήκουν σε διαφορετικά πολιτικά κόμματα, αναφορικά με την προεκλογική πολιτική δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι η παρούσα Βουλή θα διενεργήσει έρευνα,  μέσω της σύστασης εξεταστικής και προανακριτικής επιτροπής, για το πως φτάσαμε στο 1οΜνημόνιο του 2010 και για το ποιοι επωφελήθηκαν από την είσοδο της χώρας σε αυτό.
2. Σας υπενθυμίζω ότι, όπως έχει καταγγείλει και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, το καταστροφικό και μοιραίο για τη χώρα δίδυμο της συμφοράς Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου και τους συνεργάτες του, από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Μαϊο του 2010, μετέτρεψαν την δημοσιονομική κρίση σε κρίση εξωτερικού δανεισμού και κρίση χρέους με εγκληματικές πράξεις τους (πχ δυσφήμηση και διασυρμό της χώρας στα διεθνή ΜΜΕ, δηλώσεις περί τιτανικού, αλλοίωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, άρνηση εφαρμογής εισπρακτικών μέτρων της προηγούμενης Κυβέρνησης, μεταφορά εσόδων της Κυβέρνησης στο έτος 2010 και δαπανών της στο 2009, ώστε να διογκωθεί το έλλειμμα κλπ) αλλά και παραλείψεις τους (επίμονη άρνηση λήψης οικονομικών μέτρων για ένα εξάμηνο, μη αποδοχή δανείων, όσο μας προσφέρονταν ακόμη από τις αγορές κλπ) καιπροκάλεσαν στην πατρίδα μας μία πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική συμφορά:
– με εκτίναξη των spread και υποδούλωση της χώρας στο ΔΝΤ και τους πιστωτές της (1ο Μνημόνιο),
-με καταστρεπτικά για την οικονομία της χώρας και τραγικά για τους πολίτες αποτελέσματά,
– με διακινδύνευση της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, η οποία κατέστησε αναγκαία την ψήφιση του 2ουΜνημονίου αλλά και
– με ανοιχτές ακόμη και διερευνώμενες από τη Δικαιοσύνη υποθέσεις κερδοσκοπίας σε βάρος της πατρίδας, από συγγενικά πρόσωπα των θλιβερών πρωταγωνιστών.  
3. Εξακολουθώ και σήμερα να πιστεύω ότι η παρούσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα τηρήσει την δέσμευσή αυτή και ότι η σχετική πρόταση για σύσταση εξεταστικής και προανακριτικής επιτροπής θα έλθει με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης Α. Σαμαρά στη Βουλή άμεσα, και πάντως όχι πριν από την παραγραφή των αδικημάτων των υπαιτίων.
4. Νιώθω, όμως,  πραγματικά απόλυτη αμηχανία και πραγματική απορία τις τελευταίες ημέρες, για το τι πρέπει να απαντώ, όταν πολίτες, με πολύ επιθετικό τρόπο και πραγματικά καθόλου κόσμιο και κολακευτικό εκστομίζουν για εσάς προσωπικά χαρακτηρισμούςόταν με οργή και αγανάκτησημε ρωτούν «γιατί επιλέγετε τους ανθρώπους του Παπακωνσταντίνου;»,  «μας κοροϊδέψατε», όταν μας λέγατε «πως η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα ζητήσει την διερεύνηση ποινικών ευθυνών των Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, όταν σήμερα χρησιμοποιεί  όλους τους άμεσους και πλέον στενούς συνεργάτες τους σε κορυφαίες και ακριβοπληρωμένες κρατικές θέσεις;», «αν τους πάτε στο δικαστήριο δεν είναι σαν να τους έχετε οι ίδιοι από πριν αθωώσει, αφού τους δικούς τους ανθρώπους χρησιμοποιείτε;», ή «πως θα παραπέμψετε τους αρχιτέκτονες της καταστροφής όταν και σεις έχετε τους ίδιους πρωτομάστορες;» και τέλος φτάνουν στην βαρύτατη ύβρη  «είστε το πλυντήριο του ΠΑΣΟΚ και του Παπανδρέου»,    αναφέροντάς μου ως πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις εκείνες:
– του πρώην προέδρου του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων,
-του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών,
-του πρώην Νομικού Συμβούλου του Υπουργού Οικονομικών και  
-του πρώην γενικού διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους,
δηλαδή των πιο γνωστών, ως αμέσων και στενών συνεργατών του διδύμου Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, στη διαχείριση του 1ου Μνημονίου.
5. Από την έρευνα που πραγματοποίησα, διαπίστωσα ότι οι αιτιάσεις των πολιτών είναι, δυστυχώς, απολύτως βάσιμες, αφού:
– ο πρώην πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της περιόδου Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου Γεώργιος Ζαννιάς, εξ απορρήτων του διδύμου, ο οποίος ως εκ της θέσεώς του διαπραγματεύθηκε το 1ο Μνημόνιο, με απόφαση της ελεγχόμενης από την Κυβέρνηση, Γενικής Συνέλευσης  και του  Διοικητικού Συμβουλίου  της Εθνικής Τράπεζας, (μέσω του Υπ. Οικονομικών, των ασφαλιστικών Ταμείων κλπ),  διορίστηκε στις 9.7.2012 στη θέση του Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας.
– ο πρώην ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών της περιόδου Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου, Ηλίας Πλασκοβίτης, εξ απορρήτων και προσωπική επιλογή Παπακωνσταντίνου, ο οποίος επίσης διαπραγματεύθηκε το 1ο Μνημόνιο, με το υπ αριθμ. 356/26.7.2012 προεδρικό διάταγμα, το οποίο υπογράφεται από τον  Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και όλα τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, διορίστηκε από 20.7.2012  μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδας με εξαετή θητεία, και, όπως έχει γραφεί στην εφημερίδα ΒΗΜΑ της 5.8.2012, με απολαβές 12.000 το μήνα, για μια υπηρεσία η οποία είναι διακοσμητική, αφού η Ελλάδα δεν ασκεί από της εισόδου της στην ΟΝΕ νομισματική πολιτική, γιατί δεν έχει δικό της νόμισμα, ενώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της 17.7.2012 της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», είναι  υποψήφιος να αναλάβει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών Αναστάσιος Μπάνος, ο πλέον έμπιστος συνεργάτης του Γ. Παπακωνσταντίνου, συντάκτης του Μνημονίου αλλά και όλων των νομοθετημάτων της περιόδου Υπουργίας Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι ακόμη και σήμερα Νομικός Σύμβουλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτουςμε απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, θα λαμβάνει από 12.7.2012 αποζημίωση ύψους 200 ¤ ανά συνεδρίαση, για τα επόμενα 5 έτη, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεωνγια κάθε συμμετοχή του στις συνεδριάσεις της. (Σας επισημαίνω, εάν δεν το γνωρίζετε, ότι ο ανωτέρω Νομικός Σύμβουλος έχει υπάρξει και Νομικός Σύμβουλος Υπουργών του ΠΑΣΟΚ της περιόδου Σημίτη, στα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης, τα οποία κατεξοχήν υπογράφουν δημόσιες συμβάσεις. Δηλαδή ως εκ της θέσεώς του στα Υπουργεία κατάρτιζε ο ίδιος δημόσιες συμβάσεις, ενώ τώρα, από τη νέα αμειβόμενη θέση του, τις ελέγχει!!).
– ο πρώην Γενικός Διευθυντή στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, της περιόδου Υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κ. Πέτρος  Χριστοδούλου, τοποθετήθηκε, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της περιόδου Παπαδήμου και έκτοτε, ακόμη και μετά τον διορισμό νέας διοίκησης, ασκεί καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Δραστηριοτήτων Εξωτερικού της Εθνικής Τράπεζας, αν και, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Monde, διεξάγεται έρευνα σχετικά με τον ρόλο του σαν υπευθύνου  αγορών της Εθνικής Τράπεζας στην απόκρυψη του ελλείμματος το 2001, επί κυβερνήσεως Σημίτη, με τη βοήθεια της Goldman Sachs, (η οποία έλαβε για τις «υπηρεσίες» της το ποσό των 300 εκατομμυρίων Ευρώ), ενώ  μάλιστα ο ίδιος έως το 1998 ήταν στέλεχος της Goldman Sachs.
Επειδή στο φύλλο της 1.7.2012  της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» έχει γραφεί ότι με επιστολή, την οποία έλαβαν: «Όλοι οι υπουργοί, ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να επιλέγουν κατά την κρίση τους στελέχη στα Υπουργεία και τους δημόσιους οργανισμούς- επιχειρήσεις, όπου προΐστανται, αλλά η επιλογή τους  θα γίνεται απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε βασίμως μπορώ να συναγάγω ότι η επιλογή, ο διορισμός και η διατήρηση των παραπάνω προσώπων αποτελεί κεντρική επιλογή του Πρωθυπουργικού Γραφείου.
Επειδή έχω δεσμευθεί στους πολίτες, οι οποίοι με ερωτούν, να προωθήσω τα ερωτήματά τους περί διορισμού των συνεργατών του διδύμου της συμφοράς Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου από την νυν Κυβέρνηση  αλλά και να τους γνωστοποιήσω, ευθύς μόλις μου τεθεί υπ όψιν, την επίσημη απάντηση της Κυβέρνησης.
Επειδή μου είναι αδιανόητο ότι ο διορισμός των παραπάνω προσώπων, τα οποία, στην καλύτερη για αυτά περίπτωση, έχουν ταυτίσει την δημόσια παρουσία τους με την τόσο σκοτεινή για τη χώρα περίοδο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου και την καταβύθισή της στην ανυποληψία, έγινε κατά απαίτηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς η κυβέρνηση να προβάλει καμία ένσταση, τόσο για λόγους συμβολικούς όσο κυρίως για λόγους ουσιαστικούς, που έχουν να κάνουν με την πολιτική νομιμοποίηση της πλειοψηφίας της Βουλής να αναζητήσει  ποινικές ευθύνες του θλιβερού διδύμου Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, όταν  επιβραβεύονται  οι άμεσοι συνεργάτες τους.
Επειδή έχει γραφεί ότι ακόμη και για υψίστης εθνικής και πολιτικής σημασίας ζητήματα, που αποτελούν την κορωνίδα των προγραμματικών δεσμεύσεων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,  όπως πχ η ολοκληρωτική κατάργηση του νόμου Ραγκούση για το μεταναστευτικό και την ιθαγένεια,  η κυβέρνηση δέχθηκε «να βάλει νερό στο κρασί της», πως είναι δυνατό την ίδια στιγμή να μην διαπραγματεύεται ούτε τα στοιχειώδη, όπως είναι ο διορισμός των υπηρεσιακών στυλοβατών του θλιβερού διδύμου και να αποτελεί και αυτό το μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα
Κατόπιν όλων ερωτάσθε:
1. Έχει μεταβάλει η κυβέρνηση την άποψή της αναφορικά με την διερεύνηση ποινικών ευθυνών μέσω της σύστασης εξεταστικής και προανακριτικής επιτροπής του διδύμου Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, για το πως φτάσαμε στην οικονομική υποδούλωση  και για το ποιοι έχουν επωφελήθηκαν;
2. Τι απαντά η Κυβέρνηση  στο ερώτημα του, πως συμβιβάζεται η πλειοψηφία της Βουλής να έχει ως προγραμματική δέσμευση να διερευνήσει,  κατά τη διάρκεια της θητείας της, τις ποινικές ευθύνες των «αρχιτεκτόνων» της διάλυσης και της καταστροφής, Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, ενώ ταυτόχρονα τα «πρωτοπαλίκαρά» τους, τους πρωτομάστορες τους, στην πορεία της οικονομικής υποδούλωσης της χώρας, τους έχει η ίδια πολιτικά αμνηστεύσει, επιβραβεύοντάς τους με υψίστης πολιτικής σημασίας και ακριβοπληρωμένες κρατικές θέσεις;
3. Δεν συνιστά αυτό αντίφαση;
4. Δεν δίνει αυτό έναυσμα για την απαλλαγή όλων τους, αλλά κυρίως των τότε πολιτικών τους προϊσταμένων, Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, από κάθε ευθύνη; 
5. Δεν είναι πρόκληση προς κάθε υγιή και σκεπτόμενο Έλληνα, και ιδίως σε όσους έχουν χάσει την αξιοπρέπειά τους συμπολίτες μας,  από τις οικονομικές πολιτικές του διδύμου Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, να διορίζετε τα παραπάνω πρόσωπα;
6. Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό εκατοντάδες διαπρεπείς νέοι Έλληνες επιστήμονες, με ακαδημαϊκές περγαμηνές και αξιοζήλευτα προσόντα, προσοντούχα και καταρτισμένα πρόσωπα, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, για να προσφέρουν αντίστοιχη υπηρεσία;
7. Ποια προσόντα των πρώην συνεργατών Παπακωνσταντίνου αξιολόγησε η Κυβέρνηση, ώστε να τους διορίσει στις παραπάνω  θέσεις;
8.Ποιες θα είναι οι απολαβές τους από τις θέσεις αυτές;
9. Αληθεύει ότι τα πρόσωπα αυτά κατέχουν και άλλες θέσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και σε επιχειρήσεις με μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, για τις οποίες επίσης αμείβονται και ότι οι συνολικές τους απολαβές ανέρχονται για τον καθένα τους από 8.000-20.000 ευρώ μηνιαίως;
10. Ποιες είναι οι θέσεις αυτές;
11. Ελήφθη αυτό υπ όψη όταν διορίστηκαν;
12. Ποιες είναι οι συνολικές απολαβές τις οποίες έλαβαν από τις πάσης φύσεως θέσεις που κατέχουν στο Δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, από επιχειρήσεις με μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο και από κάθε άλλη αιτία τα παραπάνω πρόσωπα κατά τη χρονική περίοδο από 1.1.-31.12.2011;
13. Ποιες είναι οι συνολικές μηνιαίες απολαβές των παραπάνω προσώπων  κατά τη χρονική περίοδο από 1.1.-31.8.20112 από τις θέσεις που κατέχουν στο Δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και από θέσεις σε επιχειρήσεις με μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο ή κρατικές τράπεζες;
14. Προβληματιστήκατε πριν υπογράψετε το Π.Δ. διορισμού Πλασκοβίτη, ως μέλους του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδας, εάν θα έπρεπε να το καταργήσετε ή τουλάχιστον να μειώσετε τα μέλη του και να μη υπογράψετε τον διορισμό του, αφού η χώρα, ως γνωστόν,  δεν ασκεί εδώ και πολλά χρόνια νομισματική πολιτική, αφού δεν έχει νόμισμα;
Δεν αποτελεί αυτό σπατάλη;  Αν η ειδικότητα του κου Πλασκοβίτη, όπως γράφει το ΒΗΜΑ, αφορά την αγροτική οικονομία και όχι νομισματικά θέματα, τι θα κάνει στην Τράπεζα της Ελλάδας;
15. Δεν αποτελεί κοινωνική πρόκληση ότι ο διορισθείς με την υπογραφή σας στην Τράπεζα της Ελλάδας,  ο πρώην ΓΓ του κ. Παπακωνσταντίνου θα λάβει, μόνο από την θέση του αυτή,  864.000 ευρώ την επόμενη εξαετία, ενώ οι λοιποί  Έλληνες υφίστανται τις συνέπειες των επιλογών του;
16.Ποιοί έχουν διατελέσει μέλη του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδας, από 1.1.2011 έως σήμερα;
17.Πότε διορίστηκε καθένας τους; 
18. Ποιες οι μηνιαίες απολαβές τους και ποια τα ακριβή καθήκοντά καθενός;
Ο ερωτών Βουλευτής Αχαίας
Εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ
 
Νίκος Ι. Νικολόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ