ΚΥΡΙΑΚΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2026
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το σχέδιο MOT!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

tromaktiko111Μonetary Outright Transactions..Έτσι θα λέγεται το σχέδιο της ΕΚΤ για την αγορά κρατικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, σε ομολόγα ωρίμανσης έως 3 έτη.

Με αυτό τον τρόπο η ΕΚΤ θα παρέμβει στο βραχυπρόθεσμο δανεισμό των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης, υπό αυστηρούς όρους, όπως είπε στην συνέντευξη τύπου ο Μάριο Ντράγκι.

θα αναζητηθεί και η συμμετοχή του ΔΝΤ “στην εποπτεία και τον προσδιορισμό των όρων”.

Το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί κυρίως σε βραχυπρόθεσμους τίτλους, πρόκειται για “αποστειρωμένες αγορές ομολόγων”, ενώ θα αφορά και χώρες οι οποίες βρίσκονται ήδη σε πρόγραμμα (μνημόνιο) υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν πρόσβαση στις αγορές, τόνισε ο κ. Ντράγκι.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι το ευρώ είναι μη ανατρέψιμο, ενώ το επιτόκιο παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,75%.

Ο Ντράγκι “κάρφωσε” και τον Βαίντμαν, τον επικεφαλής της Bundesbank που διαφωνεί με το πρόγραμμα της ΕΚΤ (ακολουθώντας την τακτική Μέρκελ), λέγοντας ότι “δεν ήταν ομόφωνη απόφαση, υπήρξε μια διαφωνία”.

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *