23/09/2021
Array

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα

0609papandreouΤί ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας. ενοχλημένος από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ…
για εξεταστική;
Το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει για ακόμα μία φορά, πως ο πρώην πρωθυπουργός δε μετανιώνει για τις αποφάσεις που πήρε κατά τη διάρκεια της θητείας του. Και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο από… τα ξένα όπου βρίσκεται.
“Οι Έλληνες συνεχίζουμε να δίνουμε μια σκληρή μάχη. Μάχη που αρχίσαμε όλοι μαζί, μόλις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, τον Οκτώβριο του 2009”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή την την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο.
Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για “δυνάμεις που εξακολουθούν να ποντάρουν σε μια καταστροφή” της χώρας, για “σκευωρία” και “εξιλαστήρια θύματα”.
Να σημειωθεί ότι ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται στις ΗΠΑ προκειμένου να παραδώσει σεμινάρια για τη διαχείριση της κρίσης στο Χάρβαρντ και να παρακολουθήσει το Συνέδριο των Δημοκρατικών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση όπως δημοσιεύτηκε στο papandreou.gr:
“Οι Έλληνες συνεχίζουμε να δίνουμε μια σκληρή μάχη. Μάχη που αρχίσαμε όλοι μαζί, μόλις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, τον Οκτώβριο του 2009.
Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο. Η πορεία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται τούτη την ώρα σε ένα κρίσιμο σημείο.
Είναι η ώρα που οι εξελίξεις στην Ευρώπη δικαιώνουν τη θέση μας ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική.
Είναι η ώρα που η χώρα επιχειρεί να υπερασπιστεί τις θυσίες των Ελλήνων και να διαμορφώσει τους όρους μιας βιώσιμης οικονομίας, μιας ασφαλούς πορείας για την Ελληνική κοινωνία.
Οι θεμελιώδεις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υιοθετούνται πλέον ως αδήριτη ανάγκη και από άλλες πολιτικές δυνάμεις, δημιουργώντας ένα εθνικό μέτωπο.
Και η πιο θεμελιώδης πολιτική απόφαση που έλαβε το 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου, ήταν να κάνει τα πάντα για να μην ζήσουν οι Έλληνες μια εθνική τραγωδία, τη βίαιη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ.
Κάποιοι εξακολουθούν να επιδιώκουν το αντίθετο. Εξακολουθούν να ποντάρουν σε μια καταστροφή.
Απέχουν συνειδητά από αυτήν την προσπάθεια και αναζητούν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, όπως και εξιλαστήρια θύματα. Δημαγωγούν για να αποκρύψουν την πολιτική τους ένδεια, την αδυναμία ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους Έλληνες, την απουσία σεβασμού στο Δημοκρατικό πολίτευμα και τη λειτουργία των θεσμών.
Θα αποτύχουν.
Η θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου ήταν και είναι γνωστή:
Διαφάνεια, όπως απαιτεί ένα κράτος δικαίου, που δεν έχει καμία σχέση με μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Ανάδειξη της αλήθειας, ώστε να αποκαλυφθούν οι σκευωροί, οι εμπνευστές της χωρίς όρια συνωμοσιολογίας και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Συνωμοσιολογία που επικράτησε τα τελευταία δυόμισι χρόνια στον δημόσιο βίο της χώρας και αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.
Απόρριψη της λογικής του συμψηφισμού, που εξισώνει τους εμπρηστές με τους πυροσβέστες. Λογική που κατέπεσε ήδη στην Εξεταστική Επιτροπή για τα στατιστικά στοιχεία και το έλλειμμα του 2009, όπου ανεδείχθησαν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τα δεινά της χώρας τα τελευταία χρόνια.
Είναι βέβαιο ότι, οι “τιμητές” θα αποκαλυφθούν. Και θα λάβουν τα επίχειρα της Ιστορίας από την οποία τίποτα δεν έχουν διδαχθεί.
Στη Βουλή, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες μιας συντεταγμένης Πολιτείας, θα κληθούν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον Ελληνικό λαό και να τοποθετηθούν για όλα αυτά τα θέματα”.
enimerwsi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ