Αμφιλεγόμενος καυγάς Στουρνάρα – Τόμσεν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

stournaras tomsenΈντονη φραστική αντιπαράθεση φέρεται να είχε εχθές ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας με τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν στη χθεσινοβραδυνή συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας, σύμφωνα με διαρροή από ανώτερο στέλεχος του υπουργείου, η οποία όμως έρχεται σε αντίθεση με πληροφορίες από την άλλη πλευρά.

Από το υπουργείο λέγεται ότι, ενώ η τρόικα είχε δεχθεί μέτρα ύψους 9,5 δισ. ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και 1 δισ. ευρώ διαρθρωτικών περικοπών στους τομείς της υγείας και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ έκανε “στροφή 180 μοιρών” και απέριψε το 1 δισ. ευρώ.

Κατά την ίδια πηγή, ο Γ. Στουρνάρας αντέδρασε οργισμένα, ξεκαθαρίζοντας σε κάθε τόνο ότι δεν υπάρχει περιθώριο να περικοπούν άλλο μισθοί και συντάξεις και ακολούθησε ιδιαίτερα έντονη αντιπαράθεση, η οποία τερματίστηκε μόνο με την “πυροσβεστική” παρέμβαση τουεκπροσώπου της Ε.Ε, Ματίας Μόρις.

Ο τελευταίος ζήτησε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συνεχιστούν οι συνομιλίες σήμερα, Πέμπτη μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Από την πλευρά του ΔΝΤ όμως η αντίστοιχη διαρροή δίνει διαφορετική εικόνα. Το Ταμείο υποστηρίζει δεν υπήρξε καμία “στροφή 180μοιρών”, καθώς οι επίμαχες διαρθρωτικές περικοπές είχαν απορριφθεί ήδη προ ημερών.

Ο καθένας μπορεί να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα, αφού όλα αυτά βέβαια παραμένουν παρασκήνιο και δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφορία σχετικά.

Πηγή: sofokleousin.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ