Ο Χριστοφοράκος συμφώνησε να αποζημιώσει την Siemens! Ο απόλυτος εξευτελισμός της Μπανανίας.
Ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Siemens υποστήριξαν μανιωδώς το “ΝΑΙ”, ο Χριστοφοράκος …αποζημιώνει την Γερμανική εταιρεία. Από την άλλη, η Γερμανία θα μας “στηρίξει” με Λεόντειους όρους δανείζοντας μας με ισχυρές εγγυήσεις και τοκογλυφικό επιτόκιο. Τι θα μας δανείσει; ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ των κεφαλαίων που κατέκλεψαν οι εταιρείες της μέσω Χριστοφοράκων και δοσίλογων πολιτικών. Η επόμενη μέρα της Ελλάδας ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την εκρίζωση αυτού του καρκινώματος που συνεχίζει να ασελγεί πάνω στην κοινωνία. Δημοσιογράφοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.


ΛΕΕΙ ΤΟ SPIEGEL
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens στην Ελλάδα, Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για δωροδοκίες Ελλήνων αξιωματούχων, κατέβαλε το ποσό του 1,2 εκατομμυρίου ευρώ ως αποζημίωση προς τη γερμανική εταιρεία, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Ντερ Σπίγκελ.
Το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται το Ντερ Σπίγκελ, σημειώνει ότι οι δύο πλευρές προχώρησαν σε “φιλική διευθέτηση” του ζητήματος. “Οι ελληνικές και οι γερμανικές αρχές υποψιάζονται ότι ο Χριστοφοράκος δωροδόκησε πολιτικούς αξιωματούχους στην Αθήνα για να εξασφαλίσει συμβόλαια για τον όμιλο” Siemens, υπενθυμίζει το περιοδικό, στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα.
Από τα τέλη του 2008 η Siemens είχε προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση από τον Χριστοφοράκο, όμως η διαδικασία διακόπηκε. Πολλά άλλα στελέχη της εταιρείας, όπως οι Κλάους Κλάινφελντ και Χάινριχ φον Πίρερ, είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλα διαφθοράς και έχουν ήδη δεχτεί να καταβάλουν αποζημιώσεις κατόπιν “φιλικής διευθέτησης”. (Τρωκτικό) Πρωτοσελιδα – Ειδήσεις