Γράφει ο Αμετανόητος
Επειδή είδα προχτές, ότι κάποιος αναγνώστης-σχολιαστής του Ολυμπία, νομίζει ότι είμαστε πολύ πιο πλούσιοι από τους Κινέζους εργαζόμενους, αναγκάζομαι να δώσω κάποια στοιχεία.
Να υπενθυμίσω πρώτα σε όλους, ότι η Τρόϊκα σκέφτεται να αμείβονται όλοι οι εργαζόμενοι με τα 586 ευρώ.
Αντί μακροσκελών και ανούσιων άρθρων και αριθμών, δείτε μόνοι σας τα ακόλουθα links και υπολογίστε τους μισθούς σας σε αντίστοιχα Ευρώ αν εργαζόσασταν στην Κίνα. Υπάρχουν στοιχεία για όλα τα επαγγέλματα.
Θυμηθείτε επίσης, ότι είναι πολύ σημαντικό το PPP.Δηλαδή το «Purchasing Power Parity» ή αλλιώς η Αγοραστική Δύναμη του κάθε μισθού,
στην χώρα που εισπράττεται.
Γιατί όπως γνωρίζεται όλοι, στην Ελλάδα, έχουμε μισθούς Πορτογαλίας και Ισπανίας, αλλά τιμές Μόντε Κάρλο…
Απολαύστε λοιπόν…
Και εδώ ο μετατροπέας των νομισμάτων, ευρώ-γουάν για να μη χάνετε χρόνο.
Και αν υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία (θεμιτή και απολύτως απαραίτητη) να το ψάξετε πολύ περισσότερο και να βγάλετε μόνοι σας συμπεράσματα.
Προσωπικά, είμαι πεπεισμένος 100%, αφού συνομίλησα και συνομιλώ ακόμα, με παιδικό φίλο, που εργάζεται στο Τσιντάο, (Qingdao) από το 2006…
Εάν νομίζατε λοιπόν ότι ακόμα ότι δεν είμαστε Κίνα, κακώς το νομίζατε.
Εάν νομίζατε επίσης ότι δεν θα πάμε ακόμα χειρότερα από τους Κινέζους εργαζόμενους, πάλι κακώς το νομίζατε.
Εάν νομίζετε επίσης, ότι κάποιοι εργαζόμενοι θα τη γλυτώσουν, αφού έρχεται «φως στο τούνελ», μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι σας έχουν δέσει στις ράγες.
Αυτοί που νομίζουν επίσης, ότι ο Παγκόσμιος Καπιταλισμός θα δείξει ένα φιλάνθρωπο και κοινωνικό πρόσωπο, χτυπημένος με το μαγικό ραβδάκι της νεράιδας-«αλληλεγγύης και δικαιοσύνης», στους φτωχούς ανθρώπους, μάλλον πρέπει να είναι πολύ αφελείς ή εκτός πραγματικότητας ή εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα…
Ο Κάρολος Μαρξ, στο θρυλικό «Κεφάλαιο», παραθέτει τα λόγια του βουλευτή Στάμπλτον στους εκλογείς του, όπως δημοσιεύτηκαν στους «Times», στις 3 Σεπτεμβρίου του 1873: «Αν η Κίνα γίνει μεγάλη βιομηχανική χώρα, δεν βλέπω πως ο εργατικός πληθυσμός της Ευρώπης θα αντέξει στον αγώνα, χωρίς να κατέβει ίσαμε το επίπεδο των ανταγωνιστών του».
Και συμπληρώνει ευθύς αμέσως, ο ίδιος ο Μαρξ: « Όχι πιά ηπειρωτικά, αλλά κινέζικα μεροκάματα ,αυτός είναι τώρα ο σκοπός που επιδιώκει το αγγλικό κεφάλαιο» (1ος τόμος,σελ 622,εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή,1996)
Και αλίμονο αν το επεδίωξε μόνο το Αγγλικό κεφάλαιο ! Και αυτά, γράφτηκαν μόλις 139 χρόνια πρίν…!!!
Χαιρετίσματα λοιπόν σε όλους, από τον φίλο μου τον Χ.Λ. από το μακρυνό Qingdao…