H τρόικα ζητά απολύσεις με… ονοματεπώνυμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

H ό ά ύ ... ώΛίστα με ονοματεπώνυμα υπαλλήλων, που μπορούν να αποχωρήσουν έως το τέλος του…
χρόνου από το Δημόσιο ζητά πλέον η τρόικα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρώντας να δοθεί μήνυμα τόσο για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διοικητική αναδιάρθρωση όσο και να ανατραπεί η εντύπωση πως ο δημόσιος τομέας αποτελεί άβατο.

Χωρίς να οριστικοποιηθεί το πακέτο των μέτρων για το Δημόσιο ολοκληρώθηκε και η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας, οι οποίοι εμφανίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες να απαιτούν πλήρη εξειδίκευση και καταγραφή του προσωπικού ανά φορέα, το οποίο θα απομακρυνθεί άμεσα. 

Το σχέδιο Μανιτάκη για αποχωρήσεις 11.000 επίορκων και ακατάλληλων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και παράλληλη υπαγωγή σε διαθεσιμότητα του πλεονάζοντος προσωπικού από συγχωνευόμενους ή καταργούμενους φορείς δεν απορρίφθηκε στο σύνολό του. 

Το κλίμα αποτυπώνεται και σε αναφορές στελεχών που συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη με την τρόικα. 

«Γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση», σημείωσαν, σύμφωνα με τα Νέα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, παραπέμποντας σε επαφές που θα συνεχιστούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων ώστε να καταρτιστεί αναλυτικό σχέδιο για τους υπό απόλυση υπαλλήλους. 

Στην πρώτη γραμμή παραμένει το προσωπικό των φορέων που θα συγχωνευθούν ή καταργηθούν και σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς το επόμενο πακέτο θα περιλαμβάνει 250 φορείς με 20.000 περίπου εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 3.500 αναμένεται να είναι σε καταργούμενους. 

«Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τους φορείς αυτούς», ανέφεραν, χωρίς να αποκλείουν να προχωρεί η συγχώνευση ή κατάργηση για όσους φορείς ωριμάζουν τα σχέδια και να μην υπάρξει μια συνολική ρύθμιση για όλους. Στο τραπέζι των συζητήσεων πα- ραμένουν εξάλλου και οι κατηγορίες των επίορκων και ακατάλληλων υπαλλήλων. 

Ωστόσο, και σε αυτές τις περιπτώσεις η τρόικα ζητά περαιτέρω διευκρινίσεις. Για παράδειγμα, μετά τη συνάντηση της περασμένης Κυριακής, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδειξε χθες να επικεντρώνεται σε έναν αριθμό περίπου 1.000 επίορκων, οι οποίοι έχουν υποπέσει σε βαρύτατα παραπτώματα ή οι υποθέσεις τους βρίσκονται στο δευτεροβάθμιο πει- θαρχικό συμβούλιο, από το σύνολο των 3.000 που είχαν αρχικώς αναφέρει. 

Οι εκπρόσωποι της τρόικας φέρονται όμως να αμφισβητούν κατά πόσο ακόμη και αυτούς τους 1.000 υπαλλήλους μπορούν οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν άμεσα ώστε να φύγουν από το Δημόσιο, ενώ σε περίπτωση απομάκρυνσης με συνοπτικές διαδικασίες τίθεται και θέμα νομιμότητας, αλλά και ενδεχόμενο επιστροφής τους εάν τελικώς αθωωθούν.

moneypost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ