FT: Έτοιμη η Ισπανία, αλλά κολλά σε ..εξωγενείς παράγοντες! Δεν θα ζητήσει δάνειο, αλλά «πιστωτική γραμμή»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

financial times 041Η Ισπανία είναι έτοιμη, αλλά «κάτι» την κολλά από το να ζητήσει βοήθεια, αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Όπως λέει, η Μαδρίτη δεν θα ζητήσει δάνειο, αλλά «γραμμή πίστωσης» από τον ESM, ώστε να ξεκινήσει και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ.

Για να ξεκινήσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει προσφύγει η ενδιαφερόμενη χώρα στον ESM. Γι’ αυτό το λόγο και η Ισπανία θα ζητήσει “γραμμή πίστωσης” από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, αλλά δεν θα χρησιμοποιήσει καθόλου αυτά τα κεφάλαια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ισπανία θα υπογράψει μνημόνιο με όρους και προϋποθέσεις – που θα πρέπει να εγκριθεί και από το γερμανικό κοινοβούλιο- το οποίο όμως, δεν θα περιλαμβάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Έτσι, θα μπορέσει να τεθεί σε ισχύ η απόφαση της ΕΚΤ, σε μια κίνηση που ο Ισπανός αξιωματούχος χαρακτηρίζει “ατομική βόμβα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά”.

Δεν είναι πάντως, η πρώτη φορά που διεθνή δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «φρένο» εξωγενών παραγόντων στο ισπανικό αίτημα, δείχνοντας το Βερολίνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ