ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

tsipras 23Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας προς την κυβέρνηση για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Στη χθεσινή ομιλία του στους εργαζομένους της ΕΥΔΑΠ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού, όπου επιχειρήθηκε σε άλλες χώρες της Ευρώπης απέτυχε, καθώς ούτε τα ελλείμματα μειώθηκαν, ούτε νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν και οι τιμές αυξήθηκαν, πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για έναν φυσικό πόρο, αναγκαίο και αναντικατάστατο για την ανθρώπινη επιβίωση.

Οι μόνοι που έτριβαν τα χέρια τους ήταν οι νέοι ιδιοκτήτες των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων. Που έβλεπαν την κερδοφορία των εταιρειών τους να αυξάνεται και τη τσέπη τους να γεμίζει, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος σε αντίστοιχες αποφάσεις στη Βρετανία και τη Γαλλία που αφού οι ιδιωτικοποιήσεις απέτυχαν επανήλθαν στο κράτος, ενώ σημείωσε ότι στη Γερμανία διατηρείται ο δημόσιος έλεγχος.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν αφήσουμε να πουληθεί, τώρα, η ΕΥΔΑΠ, με βάση την τρέχουσα αξία των μετοχών της, το ελληνικό δημόσιο θα λάβει το εξευτελιστικό ποσό των 250 εκατ. ευρώ, ενώ η πραγματική της αξία εκτιμάται σε πάνω από 6,5 δισ. ευρώ. Ένα τίμημα μικρότερο και από πινάκιο φακής, είπε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *