Η είδηση της έλευσης Αμερικανών διπλωματών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Θράκη, δημοσιεύθηκε πριν από μερικές ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το κλιμάκιο των Αμερικανών δεν είδε τον Τούρκο Πρόξενο, ούτε κανέναν τουρκοδίαιτο παράγοντα της μειονότητας Τους μοναδικούς ας πούμε τουρκοστραφείς που είδαν οι αμερικανοί είναι ο “Σύλλογος Επιστημόνων” που λειτουργεί νόμιμα, αν και αυτο-χαρακτηρίζεται ως “Σύλλογος Τούρκων Επιστημόνων Θράκης”.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη επιτροπή ήρθε στην Θράκη μετά από πρόσκληση του Χαλίτ Χαμπίμπογλου (πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης), συνοδευόμενη και από έναν ευρωβουλευτή που κινείται στον χώρο του περιθωρίου του ευρωκοινοβουλίου.
Οι επιλεκτικές αυτές συναντήσεις και η αυστηρή επιλογή με άρνηση συνάντησης με εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας και η ταυτόχρονη εμφάνιση του τούρκου προξένου ως “οικοδεσπότη”, εγείρει πλήθος ερωτηματικών όχι μόνο για τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξει η Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών εθνοτήτων (FUEN), αλλά και για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στην Θράκη.
Εμείς, απλά θυμίζουμε την φράση “στην Θράκη κουμάντο κάνει ο τούρκος πρόξενος”, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως μέτρο άσκησης πίεσης και εκφοβισμού στον ιμάμη του Σώστη Ν. Ροδόπης, επειδή επέλεξε να ακολουθήσει τα όσα ορίζει το Ελληνικό κράτος, έναντι όσων επιθυμεί να επιβάλει το τουρκικό παρακράτος που δρα καταπατώντας κάθε έννοια του Ελληνικού Συντάγματος, αποσκοπώντας στην δημιουργία ισχυρού πόλου πίεσης στην κυβέρνηση των Αθηνών.
Μήπως θα έπρεπε ο Ντεντέ, ως δημοσιογράφος που ισχυρίζεται ότι είναι, ως καθαρός και έντιμος όπως ισχυρίζεται ότι είναι, να πει και ποιοί ήταν στην συγκεκριμένη παρέα, αλλά και τι ακριβώς συζητούσαν;
Γιατί, άραγε, δεν καταθέτει την δική του -έστω- αλήθεια;
Μήπως επειδή δεν μπορεί να αντικρούσει το οφθαλμοφανές ή μήπως επειδή υπάρχει φόβος να εκθέσει σχεδιασμούς και πρόσωπα τα οποία απεργάζονται την Ελληνικότητα της Θράκης;
Όσο για την στάση του τούρκου προξένου Κομοτηνής και αφού ο ίδιος δείχνει πως ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα ανθρώπινα και τα μειονοτικά δικαιωάματα, καλό θα ήταν να πάρει την αντιπροσωπεία της FUEN και να την συνοδεύσει σε ένα ταξίδι στην Τουρκία, στην Ίμβρο και στην Τένεδο, για να καταγραφεί η εκεί Ελληνική Μειονότητα και οι συνθήκες διαβίωσής της. Αυτό, φυσικά, αν φυσικά ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής θέλει να συμβάλει στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μειονοτήτων και αν επιθυμούν οι αντιπρόσωποι της FUEN να ασχοληθούν με πραγματικά μειονοτικά προβλήματα και ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων…