Διαβάστε οπωσδήποτε το αποκαλυπτικό άρθρο του Communicator και έπειτα το απόσπασμα από τα πρακτικά που ακολουθεί. Το άρθρο είναι αυτό: Κύριε Υπουργέ; Τι σχέσεις είναι αυτές;
Μήπως πρέπει να πάρετε τη μεγάλη απόφαση, να καλέσετε τον κύριο για να δούμε επιτέλους τον χορό των “Στελεχών” που δεν ήξεραν, δεν άκουσαν, δεν είδαν και όμως “προτάθηκαν” από την ίδια μήτρα; Δώστε το χαριστικό χτύπημα είναι η τελευταία ευκαιρία του πολιτικού σύστήματος.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Η κυρία Τσόνογλου έχει το λόγο.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Κύριε Αϊβάζη, εσείς προσληφθήκατε στον Ο.Τ.Ε. INTERNATIONAL από ποιόν, πότε και σε ποια ακριβώς θέση;
ΜΑΡΤΥΣ (Ιορδάνης Αϊβάζης): Κυρία Τσόνογλου, προσλήφθηκα τον Μάρτιο του 2001 από ένα γραφείο το οποίο ασχολείται με προσλήψεις στελεχών. Έκανα…
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ποιο γραφείο;
ΜΑΡΤΥΣ (Ιορδάνης Αϊβάζης): Το ECON GENDER.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Του κ. Γαβριηλίδη.
ΜΑΡΤΥΣ (Ιορδάνης Αϊβάζης): Του οποίου είναι ο κ. Γαβριηλίδης Διευθύνων Σύμβουλος. Έκανα διάφορες συνεντεύξεις. Μία από αυτές, η πιο μακριά ήταν, με τον τότε Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον κ. Μανασή και ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν ότι προσλήφθηκα, πράγματι, τον Μάρτιο του 2001 στον Ο.Τ.Ε. INTERNATIONAL, με αρμοδιότητα αποκλειστικά θέματα χρηματοοικονομικά και έλεγχο των επενδύσεων του εξωτερικού σε ό,τι αφορά οικονομικές καταστάσεις, δεδομένου ότι και η εμπειρία μου ήταν κατά κύριο λόγο από τράπεζες και αυτός ήταν και ο λόγος που ασχολήθηκα με αυτά τα θέματα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Μάλιστα. Είχατε σχέση εσείς, σαν Ο.Τ.Ε. INTERNATIONAL, με προμήθειες ή με ROM-TELECOM ή με ARMENTEL κ.λπ.; Τι γνωρίζετε γι’ αυτές;
ΜΑΡΤΥΣ (Ιορδάνης Αϊβάζης): Οι προμήθειες ήταν αποκλειστικά στο πεδίο λειτουργίας των εταιρειών.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Δηλαδή;
ΜΑΡΤΥΣ (Ιορδάνης Αϊβάζης): Δηλαδή, κάθε εταιρεία και το Διοικητικό της Συμβούλιο έπαιρνε τις αποφάσεις για τις προμήθειες που ήταν απαραίτητες για να λειτουργήσουν οι εταιρείες.
Θα έλεγα απλά ότι ο Ο.Τ.Ε. INTERNATIONAL, με τη μορφή που είχε τότε, είχε τη διαχείριση, αλλά όχι την λήψη αποφάσεων σε σχέση με τις εταιρείες. Το μόνο κομμάτι στο οποίο υπήρχε, αν θέλετε, άμεση διαχείριση, γιατί ήταν ένα θέμα στο οποίο έπρεπε να υπάρχει κεντρική διαχείριση, όπως θα έλεγα και στο σύνολο των εταιρειών, ήταν στο κομμάτι του δανεισμού, της διαχείρισης διαθεσίμων και κυρίως, στον έλεγχο των ισολογισμών που κάθε εταιρεία δημοσίευε.