Ο φίλος exastal πάει την ιστορία πολύ πίσω. Εμείς θα αρκεστούμε να παραθέσουμε το συλλογισμό του ως συνέχεια αυτής της μελέτης που κατά τη γνώμη μας είναι πλέον αυταπόδεικτη. Μην ξεχνάμε ότι λαγούς με φλεγόμενα στουπιά, δεν τους βάζουν ούτε οι Αμερικανοί ούτε τα …νεφελίμ. Αυτό δεν σημαίνει ότι διαφωνούμε με τα περί του κεντρικού σχεδιασμού και θα τα αναλύσουμε εκτενέστερα από ότι στο παρελθόν.
Τώρα μας κατατάσσουν στις «πολιτικά ασταθείς χώρες»! Φυσικά και ήταν αναμενόμενο.
Βλέπουμε διεθνείς αγγλοαμερικάνικες εταιρείες αξιολόγησης με ύποπτες θέσεις και προθέσεις να τοποθετούν την Ελλάδα σε χώρες «πολιτικού κινδύνου». Αυτός ήταν και ο στόχος των παρδαλών αγανακτισμένων του Δεκέμβρη. Να δώσουν την ευκαιρία σε αυτές τις εταιρείες να κατηγορούν την Ελλάδα για να αποτρέψουν τυχόν επενδυτικά σχέδια στη χώρα μας. Σκοπός τους βέβαια είναι η κατεύθυνση επενδύσεων αποκλειστικά προς Αμερική και Αγγλία, τις χώρες που αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη τραπεζική κρίση. Παρατηρήστε ότι αυτές οι εταιρείες έπεσαν τελείως έξω στις προβλέψεις τους για την τωρινή παγκόσμια κρίση και αντιμετωπίζουν από μόνες τους τεράστια οικονομικά προβλήματα.
Στο χορό των οικονομικών μαντείων προστέθηκε μία ασφαλιστική εταιρεία η Aon, απο το Σικάγο, η οποία αυξάνει τον «πολιτικό κίνδυνο» στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε πόσο εκτεθειμένες σε τοξικά ομόλογα βρίσκονται οι αμερικάνικες ασφαλιστικές και ότι όλη η παγκόσμια κρίση έσκασε από την American International Group (ΑIG) με τα golden boys και τα ομόλογά της!!!! Έκπληξη προκαλεί ο λόγος που αποσταθεροποιεί την Ελλάδα η ΑΟΝ. Εξαιτίας των πρόσφατων επεισοδίων και καταστροφών. 3.500 άτομα που επρόσκειντο στον Σύριζα λεηλατούσαν και έκαιγαν λόγω «αγανάκτησης» και «οργής»!!! Αυτή η «αγανάκτηση» έγινε όμως όπλο κατά της Ελλάδας και της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα ενώ έτυχε τεράστιας προβολής από τα πασοκικά και παρακρατικά ΜΜΕ. Έπειτα θέλουν να πιστέψουμε ότι οι εκδηλώσεις τους ήταν αυθόρμητες και χωρίς υποκίνηση και σχεδιασμό. Όλα έγιναν τυχαία και την ευθύνη φέρει αποκλειστικά και μόνο η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Μας ταΐζουν κουτόχορτο και όλοι υποχρεούνται να το αποδέχονται ως «πεντανόστιμο».
Στην ίδια κατηγορία πολιτικής αστάθειας η Aon Corp. τοποθετεί και τις: Εσθονία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβακία και Σλοβενία όπου επίσης συνέβησαν διάφορα επεισόδια! Μάλιστα από «χαμηλού κινδύνου» τις υποβάθμισε σε «μεσαίου» χαμηλού κινδύνου διότι ο οικονομικός κίνδυνος αρχίζει να μετατρέπεται σε πολιτικός! Ενώ χαρακτηρίζει χώρες όπως Αφγανιστάν, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Ιράν, Ιράκ, Βόρεια Κορέα, Σομαλία και Ζιμπάμπουε-στην κατηγορία κινδύνου «πολύ υψηλή». Λίγο ακόμα και θα έλεγε τι Κονγκό, τι Ελλάδα!
Προσέξτε! H Aon, μελετά οκτώ μεγάλους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν οι επενδυτές και εταιρείες το 2009(εδώ είναι το κουμπί) στις ασταθείς δημοκρατίες: πολιτική παρέμβαση, κανονισμούς, δημόσιο χρέος, απεργίες και βία, νόμισμα, τρομοκρατία, πόλεμος(!) και αλυσίδα εφοδιασμού.
Η έκθεση σημειώνει ότι οι πρόσφατες βίαιες διαμαρτυρίες στην Ελλάδα, αλλά και στις Βουλγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Ισλανδία δείχνει ότι οι συνέπιες τις οικονομικής κρίσης αρχίζουν ολοένα και περισσότερο να γίνονται αισθητές.
Καταλαβαίνουμε σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι εταιρείες, πρώην υπερ-κολοσσοί, που εκπροσωπούνται από αυτές τις αποτυχημένες εταιρείες αξιολόγησης ή χρεοκοπημένων ασφαλιστικών. Θέλουν να πιστεύουμε ότι είναι ανεξάρτητες και απαλλαγμένες από διαπλεκόμενα συμφέροντα.