«Πράσινο φως» της Κομισιόν στα σχέδια αναδιάρθρωσης των ισπανικών τραπεζών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

spain2 631 3551Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τα σχέδια αναδιάρθρωσης για τις τέσσερις ισπανικές κρατικοποιημένες τράπεζες, NCG Banco, Catalunya Bank Banco de Valencia και Bankia, της οποίας η διαπραγμάτευση της μετοχής έχει ανασταλεί από το πρωί.

Η Ισπανία θα προχωρήσει στην πώληση των NCG και Catalunya Bank μέχρι το 2017, ενώ η Banco de Valencia θα ενσωματωθεί στην CaixaBank.

Επίσης, οι ισολογισμοί των BFA/Bankia, NCG Banco, Catalunya Bank θα μειωθούν κατά περισσότερο από 60% μέχρι το 2017. Στις τράπεζες που βρίσκονται υπό αναδιάρθρωση θα επιβάλλονται πλαφόν στους μισθούς και περιορισμοί στις πληρωμές των κουπονιών των ομολόγων όπως και στα όποια σχέδια εξαγορών, ενώ θα μειωθεί στο μισό και το δίκτυο των καταστημάτων τους.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας, δήλωσε ότι το χρηματοδοτικό κόστος για το πακέτο ύψους 40 δισ. ευρώ θα είναι λιγότερο από 1%.

Η Ε.Ε. έχει ήδη αποφασίσει, επί της αρχής, τη δυνατότητα χορήγησης στήριξης στον ισπανικό τραπεζικό κλάδο έως 100 δισ. ευρώ. Η Ισπανία αναμένεται να ζητήσει τελικά δάνειο 40 δισ. ευρώ ώστε να προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση και στην εκκαθάριση των τραπεζών, εκ των οποίων τα 37 δισ. ευρώ θα απορροφηθούν από τις τέσσερις μεγαλύτερες κρατικοποιημένες τράπεζες της χώρας.

Η πρώτη δόση της βοήθειας αναμένεται να εκταμιευθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Λ. Ντε Γκουίντος στο ισπανικό κοινοβούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ