Οι Έλληνες και οι Ιρλανδοί θα υποφέρουν περισσότερο το 2013 λόγω των μισθών τους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

bloomberg mis8oiΟι εργαζόμενοι στην Ιρλανδία και την Ελλάδα θα υποφέρουν περισσότερο το 2013 από την στασιμότητα των μισθών, ενώ την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις μειώνουν το κόστος προκειμένου να επιβιώσουν, σύμφωνα με μελέτη της αμερικανικής συμβουλευτικής εταιρείας Hay Group, όπως μεταδίδει το δίκτυο Bloomberg.

Όπως αναφέρει το δίκτυο, με βάση την έρευνα την έγινε σε 20.000 οργανισμούς, «οι προβλέψεις για τους μισθούς είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που αντανακλά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην Ευρώπη».

Η ανεργία στην Ευρώπη έχει φτάσει στο 12%, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση πίσω από την Ισπανία. Τα κράτη περικόπτουν μισθούς και αυξάνουν φόρους για να μειώσουν τα ελλείμματά τους, ασκώντας μεγαλύτερες πιέσεις στις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος τους και να περιορίσουν την αύξηση των μισθών.

Οι αυξήσεις των μισθών στην Ευρώπη αναμένεται να φτάσουν στο 3,3% κατά μέσο όρο, την ώρα που οικονομίες όπως της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας αναμένουν αύξηση της τάξης του 8% – 10%, σύμφωνα με τη μελέτη.

«Οι εργαζόμενοι στις αναπτυγμένες αγορές θα έρθουν αντιμέτωποι με μία δύσκολη χρονιά, με τις αυξήσεις μισθών να μένουν στην άκρη ή να ξεπερνούν οριακά τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Μπεν Φροστ, στέλεχος της Hay Group.

Όσον αφορά τον υπόλοιπο κόσμο, η Λατινική Αμερική θα έχει τη μεγαλύτερη αύξηση αποδοχών το 2013 με 8,9% ακολουθούμενη από την Ασία με 7,5%. Το χαμηλότερο ποσοστό θα έχει η Βόρεια Αμερική με 2,9%, ενώ ο μέσος όρος των μισθών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική θα φτάσει το 6%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ