Στις 9 Μαρτίου οι εκλογές στη Μάλτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

maltaΣτις 9 Μαρτίου του 2013 θα στηθούν τελικά οι κάλπες στη Μάλτα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Λόρενς Γκόνζι, την επομένη της πτώσης της κυβέρνησής του στη διάρκεια μιας κρίσιμης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο τέλος μιας 30λεπτης συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Τζορτζ Αμπέλα. Ο Γκόνζι δήλωσε ότι πρότεινε στον πρόεδρο να διαλύσει το κοινοβούλιο στις 7 Ιανουαρίου και να προκηρύξει εκλογές για τις 9 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το σύνταγμα της Μάλτας, ο πρόεδρος είναι αυτός που έχει την εξουσία να διαλύει το κοινοβούλιο και να προκηρύσσει εκλογές, έπειτα από γνωμοδότηση του πρωθυπουργού. Οι επόμενες εκλογές έπρεπε ούτως ή άλλως να διεξαχθούν το 2013, όμως ένας από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο Φράνκο Ντεμπόνο, ψήφισε εναντίον του κόμματός του, ρίχνοντας έτσι την κυβέρνηση που διέθετε πλειοψηφία μόνο μιας ψήφου. Στη Μάλτα η ψήφιση του προϋπολογισμού θεωρείται ψήφος εμπιστοσύνης.

Το Εργατικό Κόμμα (αντιπολίτευση) με επικεφαλής τον νέο αρχηγό του, τον 38χρονο Τζόζεφ Μάσκατ, θεωρείται με διαφορά το φαβορί στις δημοσκοπήσεις, καθώς διαθέτει μέσο προβάδισμα 9 ποσοστιαίων μονάδων. Τα 25 τελευταία χρόνια, το Εργατικό Κόμμα δεν έχει κυβερνήσει παρά μόνο για 22 μήνες (1996-1998).

Πηγή:www.capital.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ