Μπροστά στις δημοσκοπήσεις η Μέρκελ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

merkel-thumb-largeΣταθερό προβάδισμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) διατηρεί η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου του δεύτερου δημόσιου γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF, η CDU συγκεντρώνει το 40% της προτίμησης, κερδίζοντας δύο μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ το SPD κερδίζει μια μονάδα και φθάνει στο 30%. Ακολουθούν οι Πράσινοι με 13%, η Αριστερά με 7%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες μένουν και πάλι μακριά από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%), συγκεντρώνοντας μόνο 4%. Οι Πειρατές περιορίζονται στο 3%.

Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι το υψηλό ποσοστό αποδοχής του έργου της κυβέρνησης της κυρίας Μέρκελ, με 62%, έναντι 30% εκείνων που θεωρούν ότι η κυβέρνηση «κάνει κακή δουλειά». Η Καγκελάριος κερδίζει τον αντίπαλό της Πέερ Στάινμπρουκ και στα «σημεία». Στην αξιοπιστία συγκεντρώνει 35% έναντι 10% του κ. Στάινμπρουκ, στην συμπάθεια 42% έναντι 20%, στην διαχείριση της κρίσης του ευρώ 37% έναντι 14%. Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος προηγείται μόνο στην διαχείριση θεμάτων κοινωνικής δικαιοσύνης, με 31% έναντι 23%.

Οι Γερμανοί εμφανίζονται δε ικανοποιημένοι από το επίπεδο διαβίωσής τους για το 2012, σε ποσοστό 72%, έναντι 25% των ερωτηθέντων, οι οποίοι κάνουν λόγο για «κακή χρονιά». Για το 2013, το 27% περιμένει βελτίωση, το 65% ίδια κατάσταση, ενώ το 7% χειρότερη. Σε ό,τι αφορά το ευρώ, το 51% έχει θετική άποψη, ενώ το 46% τοποθετείται αρνητικά.

Στην ερώτηση εάν το ακροδεξιό κόμμα NPD πρέπει να τεθεί έκτος νόμου, το 76% απαντά αρνητικά, ενώ υπέρ της απαγόρευσης τάσσεται το 18%. Το 75% των ερωτώμενων δηλώνει ότι η απαγόρευση δεν αποτελεί αποτελεσματική αντιμετώπιση του δεξιού εξτρεμισμού, με το 20% να έχει αντίθετη άποψη.

newsbomb.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ