23/09/2021

Όλοι οι βουλευτές της εξεταστικής για τη Siemens, μια γροθιά απέναντι στους “επιχειρηματίες”.

Η λαϊκή εντολή είναι σαφής: Τσακίστε τη διαπλοκή. Ούτε κόμματα, ούτε συμφέροντα. Μόνο η Πατρίδα.

Τσακίστε τις λέσχες των γελοίων και τις κουστουμαρισμένες βδέλες του άνομου πλουτισμού.

Σε λίγο όλα τα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης (με την κατάθεση Μαυρίδη), δείτε ένα χαρακτηριστικό σημείο. Αφού το διαβάσετε, δείτε και την σημερινή κηδεία δια χειρός Antinews: Civitas: Ανυπόστατα σενάρια περί δήθεν εμπλοκής στην υπόθεση της SIEMENS. Συκοφάντες τα blogs!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέλω να σας αναγνώσω και να καταθέσω στην Επιτροπή ανακοίνωση που βγήκε πριν από μία ώρα περίπου και αφορά την Επιτροπή μας, αφορά κλήση μάρτυρα που έκανα χθες εγώ. Ζήτησα και συμφώνησαν όλοι οι συνάδελφοι να έλθει ο εκπρόσωπος της εταιρείας Civitas Strategy Communication & Public Affairs που φέρεται να είχε σύμβαση με τη Siemens προκειμένου να κάνει lobbing.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Εκείνη είναι η λίστα, κύριε συνάδελφε, που μας κυνηγούν;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και όλους μας κυνηγούν. Αλλά υπάρχει μία ανακοίνωση την οποία εγώ τη θεωρώ πολύ σημαντική για την πορεία της Επιτροπής…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Να έλθει στο Προεδρείο και στα Πρακτικά. Διαβάστε την σας παρακαλώ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ανακοίνωση: 10 Ιουνίου 2010, Εταιρεία Civitas Strategy Communication Public Affairs:

«Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν ψευδή, συκοφαντικά και ανυπόστατα σενάρια περί δήθεν εμπλοκής της Civitas στην υπόθεση της Siemens. Οι «εργολάβοι της λάσπης» καλυπτόμενοι πίσω είτε από την άνανδρη ανωνυμία των blocks είτε από τη βουλευτική ασυλία, είτε από την αοριστολογία και τους υπαινιγμούς «πηγών», προσβάλουν βάναυσα τη φήμη, τον επαγγελματισμό και του σπουδαιότερο την ακεραιότητα της εταιρείας και των στελεχών της.

Προσφεύγουμε άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη με την κατάθεση αγωγών κατά όλων των συκοφαντών, για να προστατεύσουμε την τιμή και την υπόληψή μας και να αποκατασταθεί η ηθική βλάβη που μας προξενούν.

Εδώ δηλαδή, κύριε Πρόεδρε –αναλαμβάνω την ευθύνη για το σχόλιο- έχουμε ουσιαστικά την πρώτη επίσημη εκβιαστική ανακοίνωση, προκειμένου να απειληθούν μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου που κάνουν πολιτική δουλειά ως μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens να σταματήσουν την έρευνα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Εδώ κρατάτε την ασυλία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, αστικά δεν έχουμε ασυλία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κατά το Ποινικό ασυλία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εδώ λέει «αγωγών», που σημαίνει κατά το Αστικό.

Κύριε Πρόεδρε, ζητώ με την επιστολή αυτή να πάρουμε θέση στην Επιτροπή, γιατί εδώ πέρα απειλούνται μέλη της Επιτροπής, να την κοινοποιήσετε στον Πρόεδρο της Βουλής, στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και μία απάντηση είναι να κληθεί και αν δεν έλθει, να προσαχθεί ο κ. Φλέσας …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ποιος είναι ο κ. Φλέσας;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι αυτόν που πρότεινα χθες και συμφωνήσαμε να κληθεί, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Civitas. Είναι ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της εταιρείας Civitas. Να κληθεί άμεσα στην Επιτροπή για να εξεταστεί, διότι έχει σύμβαση με τη Siemens απ’ ό,τι προκύπτει μέχρι τώρα από τη δικογραφία –αν δεν έχει, να μας το πει, εάν είναι ψευδή τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία, να μας το πει- και από εκεί και πέρα να δούμε αυτά τα χρήματα που πήγαιναν για lobbing, δηλαδή για διαμόρφωση κλίματος, που πήγαν. Με καταχωρήσεις επίσημες σε διαφημίσεις οι οποίες έγιναν, ή στις τσέπες κάποιων που αναλάμβαναν να βοηθήσουν για να συκοφαντούν κάποιους άλλους;

Καταθέτω την επιστολή για τα Πρακτικά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Να διανεμηθεί.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Η πιο αποτελεσματική απάντηση σε τέτοιου είδους απειλές -«ψάχνεις κάτι, προσπαθείς να κάνεις τη δουλειά σου, θα σου πάρουμε το σπίτι»- είναι να συμφωνήσουμε και να συνομολογήσουμε στο εξής χωρίς φανφάρες και χωρίς ανακοινώσεις, ότι δηλαδή το σύνολο των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής θα σταθεί όχι μόνο πολιτικά αλλά και νομικά αλληλέγγυο σε οποιοδήποτε μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής βρεθεί στο εδώλιο κατηγορούμενο γιατί με βάση την ομόφωνη εντολή της Ολομέλειας προσπάθησε να ψάξει την υπόθεση. Νομίζω ότι αυτό είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση και αν το πείτε εσείς κάποια στιγμή εξ ονόματος όλων, θα είναι το καλύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ