Παραιτείται σήμερα ο Μόντι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ihIMfQMNmKHc[1]Την παραίτησή του αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας ο Μάριο Μόντι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο πληροφορίες από κυβερνητικούς αξιωματούχους της χώρας.

Τον κρατικό πρϋπολογισμό για το 2013 ψήφισε, χθες, η ιταλική γερουσία και σήμερα το απόγευμα αναμένεται και η ψηφοφορία στην ιταλική βουλή. Στη συνέχεια, ο κ. Μάριο Μόντι θα μεταβεί στο Κυρηνάλιο για να υποβάλει την παραίτησή του.

Η χθεσινή έγκριση που έφτασε από την γερουσία, η οποία με 222 ψήφους υπέρ και τέσσερις κατά έδωσε το αναγκαίο «πράσινο φως» στον νόμο για τον υποχρεωτικό ισοσκελισμό του προϋπολογισμού.

Αφού δοθεί, σήμερα, το «πράσινο φως» από την ιταλική βουλή στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Τζόρτζιο Ναπολιτάνο θα μπορέσει να διαλύσει το κοινοβούλιο και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 24 Φεβρουαρίου.

Μέχρι την Κυριακή ο κ. Μόντι αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του σχετικά με την πιθανότητα καθόδου του στην πολιτική. Θεωρείται πλέον πολύ πιθανό να υποστηρίξει κεντρώες δυνάμεις του καθολικού κέντρου, χωρίς να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός.

Πηγή:www.reporter.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ