«Η Κύπρος έπρεπε να φωνάξει τη Ρωσία, να της ζητήσει βοήθεια και να της παραχωρήσει μια ναυτική βάση!» (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

cyprus_npa_coverage«Αβάντα» στην υποψηφιότητα Αναστασιάδη στις επερχόμενες εκλογές είχε ως στόχο η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κύπρο, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Αφήστε που η παρουσία της καγκελαρίου έγινε δυο χρόνια ακριβώς μετά την τελευταία επίσκεψής της στις 11/1/2011, με την ατζέντα τότε να περιλαμβάνει επαφές για τον ενεργειακό τομέα της χώρας, ενόψει της δημοπράτησης του οικοπέδου 12.

Με το που τελείωσε η κυπριακή προεδρία στην ΕΕ, «έσκασαν» όλα: υποβάθμιση από Moody’s, εκτίμηση για χρέος 150% του ΑΕΠ το 2014, ο Γιούνκερ και ο Ρεν θέλουν να βάλουν τέλος στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την Κύπρο και την – οικονομική – παρουσία των Ρώσων στο νησί.

Την πιο ενδιαφέρουσα παρέμβαση έκανε στο οικονομικό κανάλι SBC TV ο καθηγητής διεθνούς πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, διεθνολόγος Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, στον δημοσιογράφο Βασίλη Τσεκούρα, επιχειρώντας να σκιαγραφήσει τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη λεκάνη της Μεσογείου.

«Αυτό που θα έπρεπε να είχε κάνει η κυπριακή κυβέρνηση σήμερα είναι να φωνάξει τη Ρωσία και να πει: εγώ είμαι εδώ, πάρε μια ναυτική βάση και δώσε μου βοήθεια. Αυτό έπρεπε να είχε κάνει, γιατί η Ρωσία ψάχνει τρόπο να εξασφαλίσει ένα έρεισμα στην λεκάνη της Μεσογείου», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το απόσπασμα: (στο 6:02)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SMOWIi_qrEQ&feature=youtu.be]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ