18/04/2021

Τους χάλασε τη μαγιά ο Χαρδαλιάς αφού πήρε τα μέτρα που “δε μπορούσε” να πάρει η κυβέρνηση.

Array

CEB2CF85CF81CF89CEBDCEB1CF82

Ο Ν. Χαρδαλιάς είναι ο δήμαρχος του Βύρωνα που εκλέγεται με μία ευρεία διακομματική πλειοψηφία εδώ και πολλά χρόνια. Όταν λέμε “διακομματική πλειοψηφία”, εξαιρείται βέβαια ο σκληρός πυρήνας της “εκσυγχρονιστικής” νομενκλατούρας που θέλει την τοπική αυτοδιοίκηση μέσα στη σήψη της διαπλοκής, της ανυπαρξίας, με “λειτουργούς” – φεουδάρχες που θα υπηρετούν την κεντρική εξουσία.

Σε αυτή τη λαίλαπα υπάρχουν δήμαρχοι που αντιστέκονται τιμώντας την ψήφο των συμπολιτών τους και προστατεύοντας τους αφού προφανώς αναγνωρίζουν πως εκλέγονται από τους δημότες και όχι από την όποια συνδιαλλαγή με τον κομματικό σωλήνα. Γι’ αυτό και ο Χαρδαλιάς είχε τα κότσια ώστε να ανακοινώσει άμεσα μέτρα στήριξης για τους δημότες του ανα τή αναγγελία των νέων μέτρων. Μιλάμε για μέτρα ουσίας που φτάνουν ακόμα και σε ίδρυση ταμείου στήριξης των δημοτών από τις περικοπές των αμοιβών δημάρχου, αντιδημάρχων κλπ!

Αντί λοιπόν η ίδια η κυβέρνηση να πάρει παρόμοια μέτρα π.χ. να αναπροσαρμόσει με διάταγμα τις δόσεις των δανείων προς τις τράπεζες και άλλες υποχρεώσεις προς το κράτος, απλώς αρμέγει αδιακρίτως τους πολίτες προστατεύοντας παράλληλα τα κέρδη των τραπεζιτών που άλλωστε είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την κρίση.

Για να μην πούμε για τους “εκσυγχρονιστές” δημοτικούς άρχοντες τύπου Φασούλα, που ο Πειραιάς καταρρέει, η ανεργία καλπάζει, τα σκουπίδια πνίγουν κάθε γωνιά και αυτός κοιτά πως θα …εμποδίσει τις μαζικές παραιτήσεις των συμβούλων που τον στήριξαν, για να μη χαλάσει το Image! Ευτυχώς που οι Πειραιώτες ενεργοποιήθηκαν από μόνοι τους με άξονα τον τοπικό εμπορικό σύλλογο όπως είδαμε σε παλαιότερο άρθρο. Τα πανηγυράκια με τον ύμνο του Ολυμπιακού την βραδιά της εκλογής, πλέον φαντάζουν σαν μία κακόγουστη φάρσα.

Το ΠΑΣΟΚ πάντως φαίνεται ότι εγκαταλείπει οριστικά το όνειρο για επίσημη διεκδίκηση του δήμου με κάποιο σοβαρό πρόσωπο και αρχίζει την εκτόξευση λάσπης με άξονα την …εχθρότητα του Χαρδαλιά προς το “όραμα του εκσυγχρονισμού”! Για του λόγου το αληθές, διαβάστε τι κυκλοφόρησε χθες στο διαδίκτυο ΕΔΩ και την επίσημη απάντηση του δήμου ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ