11 υποψήφιοι στην Κύπρο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ed7a8ccbdb70e5c3ecbc254862b05c15_XLΑριθμός – ρεκόρ για τα κυπριακά δεδομένα οι έντεκα υποψηφιότητες που θα υποβληθούν και επίσημα αύριο και επίσημα στον γενικό έφορο προεδρικής εκλογής, για τις προεδρικές εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου.

Από αυτούς τρεις, οι Νίκος Αναστασιάδης, Σταύρος Μαλάς και Γιώργος Λιλλήκας, φέρονται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ως βασικοί διεκδικητές, ενώ οι τρεις συμμετέχουν για πρώτη φορά σε προεδρική εκλογή.

Το προεδρικό αξίωμα διεκδικούν για πρώτη φορά δύο γυναίκες: η πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών (ΕΔΗ) και τέως υπουργός Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου και η ανεξάρτητη Μακαρία- Άντρη Στυλιανού. Οι άλλοι υποψήφιοι είναι οι Λάκης Ιωάννου, Κώστας Κυριάκου (Ούτοπος), Ανδρέας Ευστρατίου, Λουκάς Σταύρου, Σόλων Γρηγορίου και Γεώργιος Χαραλάμπους.

Όπως ορίζει το Σύνταγμα, πρόεδρος εκλέγεται ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει πέραν του 50% του συνολικού αριθμού των έγκυρων ψήφων. Αν κανείς δεν εξασφαλίσει αυτό τον αριθμό, η εκλογή επαναλαμβάνεται σε μια βδομάδα μεταξύ των δύο υποψηφίων που πήραν τις περισσότερες ψήφους στον πρώτο γύρο και πρόεδρος εκλέγεται αυτός που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες έγκυρες ψήφους. Αν απαιτηθούν επαναληπτικές θα γίνουν στις 24 Φεβρουαρίου, ημέρα εκλογών και στην Ιταλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ