Είσαι μεγάλος και ενσυνείδητος ψεύτης κύριε Χριστόφια!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Ενσυνείδητο το ψεύδος του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια να επικαλείται ότι «ιστορικότερη παρακαταθήκη του Μακαρίου ήταν η υπογραφή της συμφωνίας για λύση του Κυπριακού στα πλαίσια της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας» και ορθά ενοχλήθηκε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος. (Είδηση από το Σίγμα 18.1.2013).
Γνωρίζει πολύ καλά ο απερχόμενος πρόεδρος Χριστόφιας ότι οι Κατευθυντήριες – ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ όπως τις ανήγαγαν οι ένθερμοι υποστηρικτές της τουρκο-βρετανικής εκτέλεσης της Κυπριακής Δημοκρατίας – δεν περιλαμβάνουν καν την λέξη διζωνική. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό εντοπίστηκε και από τον ΄Υπ. Αρμοστή της Βρετανίας στην Λευκωσία την ίδια μέρα (12.2.1977) ο οποίος ενημέρωσε αμέσως το Φόρειν ΄Οφις για την απουσία από τις 4 Κατευθυντήριες Γραμμές ΚΑΙ ΟΧΙ Συμφωνίες (GuidelinesNOTAgreement) της λέξης Διζωνική. Αυτή η ξεδιάντροπη επιμονή τυφλής υποστήριξης των Ακελικών κυβερνώντων προς την ρατσιστική αυτή τουρκο-βρετανική λύση σε σημείο να καταδέχονται να ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ανοικτά προς το λαό στηρίζεται, βέβαια στις δικές τους παλαιές αμαρτίες όταν συμφωνούσαν με τους Βρετανούς υπέρ της λύσης αυτής αδιαφορώντας για τις συνέπειες εις βάρος της ίδιας τους της πατρίδας απλά γιατί και η Μόσχα υποστήριζε την τουρκική αυτή απαίτηση στο πλευρό του Λονδίνου από το 1964…΄
Επιβεβαίωση από την Άγκυρα!
Πέραν τούτων υπάρχει και η δήλωση/μαρτυρία του ιδίου του τουρκικού Υπ. Εξωτερικών. Τον Οκτώβριο του 1979 ο κ. Ντ.. Λέιν της βρετανικής πρεσβείας στην Άγκυρα πληροφόρησε το Λονδίνο ότι ο κ. Ερντίν Καρασαπάν, ο οποίος είχε πρόσφατα διοριστεί ως γενικός διευθυντής για πολιτικές σχέσεις στο τουρκικό υπ. Εξωτερικών σε συνομιλία μαζί του, είπε: « Οι Ελληνοκύπριοι ποτέ δεν θα δεχθούν διζωνικές διευθετήσεις». Τον ρώτησα, έγραψε, κατά πόσο είχαν δεχθεί την αρχή (της διζωνικότητας) στο παρελθόν. Ο κ. Καρασαπάν αρνήθηκε κάτι τέτοιο και είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι το μόνο που είχαν δεχθεί ήταν τον δικοινοτισμό» ( Σχετικές δημοσιεύσεις στην Σημερινή ανα τη αποδέσμευση των εγγράφων για το 1979 και στο βιβλίο μου « Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας 1955-2011» σελ. 219-220).
Λίγες μέρες μετά την 3η Βιέννης ο Βρετανός ΄Υπ. Αρμοστής σερ ΄Ολβερ έστειλε από τη Λευκωσία στο Λονδίνο την εξής αναφορά ημερ. 7 Αυγούστου 1975 που μεταξύ άλλων έλεγε:
«… Ο Κληρίδης μου είπε ότι μίλησε προσωπικά στο ΑΚΕΛ, οι οποίοι συμπεριφέρονται λογικά και έχουν ταχθεί υπέρ της διζωνικής ομοσπονδίας – που μάλλον σημαίνει ότι και οι Ρώσοι την υποστηρίζουν οποιαδήποτε και να είναι η δημόσια στάση τους. Ο κύριος αντίπαλος είναι ο Λυσσαρίδης…». («Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας 1955-2011» σελ. 197).
Τελικά οι πάτρονες της διζωνικής Βρετανοί, προς ικανοποίηση των Τούρκων κατάφεραν να την εισαγάγουν στο ψήφισμα 649/90 με την ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ επί του εκλεκτού προέδρου του ΑΚΕΛ -«ουρανοκατέβατου» κατά τον μ. Σπύρο Κυπριανού (που επαληθεύτηκε βέβαια) – Γιώργου Βασιλείου. Οι Βρετανοί απεγνωσμένα αναζητούσαν τρόπο να κάνουν δεκτή τη διζωνική από την ελληνοκυπριακή πλευρά και είχαν επιστρατεύσει τότε και τους βοηθούς Αμερικανούς γι΄αυτό από το 1974, για να έβαζαν μπροστά την εμφάνιση της πρώτης μορφής των διζωνικών συνομόσπονδων σχεδίων τους. Με την βοήθεια λοιπόν του ΑΚΕΛ και του Γιώργου Βασιλείου (ψήφισμα 649/90) έβγαλαν από τα συρτάρια τους το έτοιμο σχέδιό τους ονόματι τότε «Ιδέες Γκάλι» που καμία σχέση βέβαια δεν είχε με τον τότε Γ.Γ. Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι όπως δεν είχε και στην δεύτερη και χειρότερη απόπειρά τους το 2004 με τον τότε Γ.Γ. Κόφι Ανάν και το «Σχέδιο Ανάν»…
Παραθέτω πιο κάτω τις 4 οδηγίες (instructions) της 12ης Φεβρουαρίου 1977 ενώπιον του τότε Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Γκ. Βάλτχαιμ. Στα αγγλικά όπως πάρθηκαν.
The text of the agreed instructions (guidelines) reads as follows:
1.          We are seeking an independent, non-aligned, bi-communal Federal Republic.
2.          The territory under the administration of each community should be discussed in the light of economic viability or productivity and land ownership.
3.          Questions of principles like freedom of movement, freedom of settlement, the right of property and other specific matters are open for discussion, taking into consideration the fundamental basis of a bi-communal federal system and certain practical difficulties which may arise for the Turkish Cypriot Community.
4.        The powers and functions of the central federal government will be such as to safeguard the unity of the country having regard to the bi-communal character of the State.
Φανούλα Αργυρού
Λονδίνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ