Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Αύριο η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στην Κύπρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ed7a8ccbdb70e5c3ecbc254862b05c15_XLΎστερα από αίτημα του ΔΗΣΥ, θα πραγματοποιηθεί αύριο σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων για να αποφασιστεί η αποστολή διακοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, σε χώρες που διατηρούν εχθρική στάση για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατηγορώντας την και για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία πρέπει να επισκεφθεί κατά προτεραιότητα τη Γερμανία, αλλά και χώρες που εμφανίζονται επικριτικές προς την Κύπρο. Παράλληλα, προσέθεσε, η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση, αναλαμβάνοντας διεθνείς πρωτοβουλίες συντονισμού και ενημέρωσης.

«Εμείς, στον ΔΗΣΥ, γνωρίζουμε καλά ότι στο χώρο της Γερμανίας διαμορφώνεται, εν όψει εκλογών, ένα αρνητικό κλίμα εις βάρος της κυπριακής οικονομίας» σημείωσε ο κ. Μητσόπουλος.

Επισήμανε, επίσης, πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μαζί με αυτά ο εταίρος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στην γερμανική κυβέρνηση, το Φιλελεύθερο Κόμμα, δηλώνουν χωρίς περιστροφές ότι δεν θα στηρίξουν τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου. «Πιστεύουμε ότι μόνο με συλλογικές, συντονισμένες και εξωστρεφείς πρωτοβουλίες θα πείσουμε τους εταίρους και συνομιλητές μας ότι η Κύπρος είναι ένα σοβαρό και αξιόπιστο κράτος» κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ