21/04/2021

Μέχρι και ο Τσίπρας ισοπέδωσε τον Τσολάκογλου. Αυτά κάνει και θα πάρει 1% στις “δημοσκοπήσεις”…

Array

…οσο βλέπετε αβάνταρε τις Δεκεμβριανές μεθοδεύσεις των ΔΝΤων, “κάλπαζε”. Δείτε τα βίντεο, έχουν πολύ μεγάλη σημασία.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=xPDDZqYLTCA&feature=player_embedded]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=M7YKOj-4VMI&feature=player_embedded]

Και για όσους βαριούνται να δουν τα βίντεο,ορίστε τα κυριότερα σημεία της αντιπαράθεσής τους:

Σε έντονη αντιπαράθεση ήρθαν στη Βουλή με αφορμή το Μνημόνιο για τους όρους δανεισμού της Ελλάδας και τη μετάφρασή του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ώρας του πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας επανήλθε στη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε την Πέμπτη για τις διαφορές μεταξύ του επίσημου κειμένου του Μνημονίου και της ελληνικής του μετάφρασης.

Ακόμη μίλησε για δυνατότητα εκχώρησης των δικαιωμάτων των δανειστών σε τρίτους, εκτός ΕΕ, χωρίς η Ελλάδα να μπορεί να αντιτάξει αντιρρήσεις αλλά και για την «παραίτηση της Ελλάδας από κάθε ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας, σε ό,τι αφορά την ίδια και τα περιουσιακά της στοιχεία».

«Είναι εντυπωσιακή η προσπάθειά σας να ανακαλύψετε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν», απάντησε ο πρωθυπουργός. «Δίνετε μάχη οπισθοφυλακών γιατί καταψηφίσατε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο μηχανισμό, αλλά δεν μας είπατε πώς συμβιβάζονται οι κοινωνικές σας ευαισθησίες, με την αδυναμία πληρωμών μισθών και συντάξεων, όπου θα βρισκόμασταν εάν κηρύσσαμε στάση πληρωμών», σημείωσε.

Σχετικά με τις κατηγορίες του κ.Τσίπρα, περί ύπαρξης όρων του Μνημονίου που δεν καταγράφονται στην ελληνική του μετάφραση, ο κ.Παπανδρέου επέμεινε πως «τίποτα δεν είναι μυστικό, κρυφό, παράδοξο, παράτυπο, αποτέλεσμα μιας κάποιας συνωμοσίας σε βάρος των πολιτών και των συμφερόντων τους. Όλα μα όλα, είναι γνωστά και αναρτημένα στο Διαδίκτυο». Σχετικά με την «παραίτηση από την ασυλία του Δημοσίου», υποστήριξε πως οι επικαλούμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, όροι του Μνημονίου, αποτελούν τυπικές προϋποθέσεις κάθε δανείου που συνάπτεται, τόσο στο εθνικό, όσο και στο διεθνές δίκαιο και αφορούν την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, χωρίς κινδύνους «να κατασχεθούν ο Παρθενώνας ή οι αιγιαλοί».

«Αδυνατώ να πιστέψω ότι χαθήκατε στη μετάφραση. Καλείστε να δώσετε απαντήσεις, εάν γνωρίζατε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του Μνημονίου – κι αν ναι, γιατί δεν τις αναφέρατε στο Κοινοβούλιο», επέμεινε ο κ. Τσίπρας. «Με ποιο δικαίωμα παίρνετε αποφάσεις που υποθηκεύουν το μέλλον τριών γενεών, αφού ο περιορισμός στο ύψος των συντάξεων ισχύει για 50 χρόνια;», συνέχισε ο κ.Τσίπρας.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε δημοσίευμα του Guardian σύμφωνα με το οποίο «η Ελλάδα βγάζει στο σφυρί τα νησιά της για να σώσει την οικονομία», ανέφερε ο κ. Τσίπρας. «Χαίρομαι που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πιο αξιόπιστο τον ξένο Τύπο που μας λοιδορεί. Για τα νησιά έχω απαντήσει στην κυρία Μέρκελ, στους Γερμανούς δημοσιογράφους», απάντησε με τη σειρά του ο κ. Παπανδρέου.

«Δεν ξέρω αν μετά από όσα συμβαίνουν γύρω μας, χαίρουν ακόμα της εμπιστοσύνης σας ο κ.Παπακωνσταντίνου και ο κ.Λοβέρδος. Εσείς πάντως, δεν συνεχίζετε να απολαμβάνετε της εμπιστοσύνης των πολιτών που σας στήριξαν πριν 7 μήνες», κατέληξε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ξέρω ποιος θα πρέπει να μιλά για την εμπιστοσύνη της ΚΟ κε Τσίπρα», ανταπάντησε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «Είμαστε εμείς πιο προστατευμένοι απ’τους άλλους. Αφήστε λοιπόν την κινδυνολογία και τη συνειδητή καλλιέργεια φόβου», προέτρεψε τον κ. Τσίπρα ο πρωθυπουργός.

Ελλας – Ορθοδοξία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ