Συνάντηση Βρούτση – Jorgensen

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Υφυπουργός κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκαν σήμερα με τον Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. κ. Peter Stub Jorgensen.
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και οι Γενικοί Γραμματείς Εργασίας κ. Άννα Στρατινάκη και Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων κ. Άννα Δαλλαπόρτα,
συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης της ανεργίας και η εξασφάλιση συνθηκών κοινωνικής συνοχής, μέσω της αποτελεσματικότερης αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων.
Στη σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου ως βασικό εργαλείο προώθησης της απασχόλησης και ενίσχυσης της κοινωνικής ένταξης αναφέρθηκε ο υπουργός, τονίζοντας την πλήρη ενεργοποίηση των θεσμικών φορέων που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση σχετικών δράσεων.
Επεσήμανε δε την ικανοποιητική απορροφητικότητα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» η οποία ανέρχεται στο 43%, καθιστώντας το Πρόγραμμα πρώτο μεταξύ των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο όσον αφορά στην πρόοδο υλοποίησης.
Ο κ. Jorgensen εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη των στόχων του Επιχειρησιακού Προγράμματος για το έτος 2012 και επιβεβαίωσε την αμέριστη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην προσπάθεια της χώρας για ανάκαμψη της οικονομίας και βιώσιμη ανάπτυξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ