Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Βοήθεια στην Κύπρο υπό όρους τονίζει ο Μεντβέντεφ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

medvedevΤην πρόθεση της Ρωσίας να στηρίξει την Κύπρο εξέφρασε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το μεγαλύτερο μερίδιο της διάσωσης θα πρέπει να βαρύνει την ίδια την κυπριακή κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt από το Νταβός, ο Ρώσος πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ρωσία δεν αρνείται τη βοήθειά της, ωστόσο θα την παρέχει «υπό όρους», οι οποίοι θα πρέπει να ξεκαθαριστούν εξ’ αρχής.

«Πριν γίνει αυτό δεν πρόκειται να δοθούν χρήματα από εμάς», δήλωσε. Υπενθύμισε, επίσης, ότι η Ρωσία έχει ήδη χορηγήσει δάνειο 2,5 δισ. ευρώ στην Κύπρο το 2011, ωστόσο δεν αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που θέλουν παράταση της αποπληρωμής του δανείου ή ακόμα και διαγραφής μέρους αυτού.

Η Κύπρος έχει προσφύγει στους μηχανισμούς διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά οι συνομιλίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, καθώς οι διεθνείς πιστωτές εξετάζουν την κεφαλαιακή επάρκεια των κυπριακών τραπεζών, καθώς και τις δυνατότητες ιδιωτικοποιήσεων που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του κυπριακού προγράμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ