Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Χριστόφια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

25e329250a36644cb9a18111a5cb9a51_XLΤη διαβεβαίωση ότι η Ρωσία θα στηρίξει την Κύπρο έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Πρόεδρο Χριστόφια, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

«Ο πρόεδρος Πούτιν με διαβεβαίωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να συμβάλει, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στη χρηματοδότηση της Κύπρου», δήλωσε ο κ. Χριστόφιας από το Βελιγράδι, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. Όπως είπε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο το απόγευμα της Τρίτης.

Η Κομισιόν φέρεται να έχει δώσει ήδη το πράσινο φως για την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του ρώσικου δανείου ύψους 2,5 δις ευρώ, ένα αίτημα της Κύπρου που διευκολύνει τις πιέσεις που δέχεται για ένταξη στο μνημόνιο.

Την ίδια ώρα, ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ απηύθυνε προειδοποίηση για την Κυπριακή οικονομία, λέγοντας πως κανείς δεν πρέπει να υποτιμά το πρόβλημα.

«Αν δεν επιλύσουμε οριστικά την περίπτωση του κυπριακού προβλήματος, υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης ακόμη κι απ’ αυτή την πολύ μικρή εθνική οικονομία. Ο χρόνος πιέζει», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ