Ψάχνει συμμάχους η Μέρκελ! Βλέπει Μόντι με αντάλλαγμα τη στήριξη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

merkel montiΓράφει ο Economikos

Συνάντηση με το Μάριο Μόντι θα έχει εκτάκτως αύριο το μεσημέρι στη 1 η Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη Σύνοδο Κορυφής στις 7-8 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, όπου και θεωρείται βέβαιη η πίεση προς τη καγκελάριο για αλλαγή του μείγματος πολιτικής που ακολουθείται.

Η Μέρκελ δεν επέλεξε τυχαία τον Μόντι, αφού η δική του στήριξη θα μπορεί να εξαργυρωθεί με την αντίστοιχη στήριξη της καγκελαρίου στις επερχόμενες εκλογές της Ιταλίας, στο πρόσωπο του Μόντι. 

Ήδη, οι διεθνείς πιέσεις έχουν αφήσει στην άκρη τόσο τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ όσο και τα μέτρα λιτότητας που επιβάλει το Βερολίνο. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η εκτίναξη του ευρώ έναντι του δολαρίου πάνω από το 1,35 σήμερα, γεγονός που οδηγεί στη μείωση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, με εμφανή τον κίνδυνο νέας ύφεσης.

Εν συντομία, να θυμίσουμε ότι η χαριστική βολή για τη Μέρκελ ήταν η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας να αποκτήσει ρόλο αντίστοιχο με αυτό της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, της Τράπεζας της Αγγλίας και όλων των μεγάλων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη, αφήνοντας μόνη την ΕΚΤ να περιορίζεται μόνο στη σταθεροποίηση του νομίσματός της.

Έτσι, οι πιέσεις για να αλλάξει η ΕΚΤ και να μπορεί να «κόψει χρήμα» θα ενταθούν το ερχόμενο χρονικό διάστημα, παρά την προσπάθεια της Μέρκελ να υπάρξει ..νηνεμία ενόψει των γερμανικών εκλογών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ