Άμεση παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων ζητεί ο Γ. Σούρλας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

927070Την άμεση παρέμβαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Προϊσταμένου των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος Νικ. Παντελή ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας για το ζήτημα της νοθείας στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τον κ. Παντελή επισκέφθηκε σήμερα ο κ. Σούρλας, με τον γγ να σημειώσει πως από χημικές αναλύσεις δειγμάτων καυσίμων που ελήφθησαν πρόσφατα από το Σ.Δ.Ο.Ε. από δεξαμενές στρατοπέδων διαπιστώθηκε ότι είναι νοθευμένα και επικίνδυνα. Όπως είπε, από τις αναλύσεις προκύπτει ότι λόγω της νοθείας πλην των άλλων επιπτώσεων καθίστανται πιο εύφλεκτα και «δυνατόν να προκαλέσουν βλάβη σε πρόσωπα».

Όπως τόνισε ο ο κ. Σούρλας, «παρά τις επανειλημμένες από οκταετίας και πλέον διαπιστώσεις για νοθεία, και την κατάθεση στη Στρατιωτική και Τακτική Δικαιοσύνη, 49 χημικών αναλύσεων καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων που τα χαρακτηρίζουν νοθευμένα και ακατάλληλα για την κίνηση οχημάτων, τα κυκλώματα ασύδοτα και ανενόχλητα συνεχίζουν την δράση τους αγνοώντας κάθε Αρχή και μάλιστα σε ένα εθνικό ευαίσθητο τμήμα που εννοείται ότι τηρείται αυστηρά η νομιμότητα».

Πρόσθεσε πως «πρέπει να αναζητηθούν οι διαπλεκόμενοι και όχι μόνο να επιβληθούν κυρώσεις για τα εγκλήματα που διαπράττουν αλλά και να επιστρέψουν στο δημόσιο και τα δισεκατομμύρια που καταχράστηκαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ