Νέες αποκαλύψεις στην εξεταστικη και μία μυστήρια εξέλιξη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε θρίλερ με ανατροπές εξελίσσεται η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καθώς λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης ο μάρτυρας «κλειδί» Γιώργος Αγγελόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι το CD που έστειλαν οι Γάλλοι το 2010, με αυτό που έστειλαν πρόσφατα είναι … διαφορετικό, τουλάχιστον ως προς την μορφή του! Υπενθυμίζεται ότι το γαλλικό υπουργείο οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει ότι «στέλνουμε ό,τι στείλαμε και το 2010»
Ειδικότερα, ο μάρτυρας μετά από σχετικές ερωτήσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής
Ηλία Κασιδιάρη ξεκίνησε να περιγράφει πως ήταν τα ηλεκτρονικά αρχεία του CD που του παρέδωσε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελόπουλος ήταν υπεύθυνος για θέματα πληροφορικής του πρώην υπουργού και το πρόσωπο που ανέλαβε να επεξεργαστεί το αρχείο, να υπολογίσει το συνολικό ποσό των 2.062 καταθέσεων καθώς και τους 20 καταθέτες με τα μεγαλύτερα ποσά. Υπο αυτά τα δεδομένα καθίσταται σαφές ότι έχει πλήρη γνώση για την μορφή των αρχείων.
Όμως, η περιγραφές του κ. Αγγελόπουλου έρχονται σε σύγκρουση με αυτές του κ. Θεόδωρου Φλωριάτου, μέλους της ομάδας που ταξίδεψε πρόσφατα στο Παρίσι προκειμένου να επανακτηθεί το CD.
Ο κ. Φλωριάτος, κατά την κατάθεσή του στην επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, έδωσε – σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής – διαφορετική εικόνα για την μορφή των αρχείων.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν από τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που προεδρεύει αυτή την ώρα της επιτροπής, να έρθει το CD στην επιτροπή, να εμφανιστούν τα αρχεία στον κ. Αγγελόπουλο και να απαντήσει ένα τελικά το CD του 2010 με αυτό του 2012 είναι ίδιο.
Όταν όμως, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στους υπαλλήλους της Βουλής να του φέρουν το υλικό, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρακτικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το CD – για λόγους ασφαλείας – φυλάσσεται σε ειδικό χρηματοκιβώτιο της Βουλής… αλλά κανείς δεν γνωρίζει – αυτή τουλάχιστον την ώρα – που είναι τα κλειδιά.

Πρώτο Θέμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ