Δεν ήταν το πρωτότυπο το CD με την λίστα Λαγκάρντ που έδωσε στον συνεργάτη του ο Παπακωνσταντίνου; – Αναστάτωση στην προανακριτική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1884047_533_355Το πρώτο CD είχε διαφορετικό τύπο αρχείων, από το πρωτότυπο που έλαβε τώρα η χώρα μας, φέρεται να είπε ο μάρτυρας.

Εντωμεταξύ, παρουσία 2 αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αποσφραγίστηκε στην Προανακριτική Επιτροπή ο φάκελος με πρωτότυπο αρχείο με τη λίστα Λαγκάρντ που έλαβε εκ νέου η χώρα τον Δεκέμβριο από το Γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Με την έναρξη των εργασιών της τα μέλη της Επιτροπής έλαβαν γνώση του δεύτερου CD και σε λίγη ώρα θα κληθεί και ο πρώην συνεργάτης του Γ. Παπακωνσταντίνου, ειδικού σε θέματα πληροφορικής, Γιώργος Αγγελόπουλος προκειμένου να συγκρίνει τη μορφή του αρχείου που είχε το πρώτο CD – το οποίο είχε επεξεργαστεί ο ίδιος στο υπουργείο Οικονομικών – και του δεύτερου CD.

Η ανάγκη αυτή προέκυψε μετά την κατάθεση του μάρτυρα χθες το βράδυ, ο οποίος, απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, είχε περιγράψει άλλο τύπο αρχείων στο πρώτο CD.

Θυμίζουμε πως ο κ. Αγγελόπουλος είχε αναλάβει, με εντολή του υπουργού Οικονομικών να επεξεργαστεί το αρχικό CD και να υπολογίσει το συνολικό ποσό των 2.062 καταθέσεων καθώς και καταγράψει τους 20 μεγαλοκαταθέτες.

Ο μάρτυρας απάντησε ότι περιείχε ένα σκόρπιο αρχείο σε μορφή Excel. Όμως ο Θ. Φλωράτος – που συμμετείχε στην 3μελή Επιτροπή που παρέλαβε το δεύτερο CD – κατά την κατάθεσή του στην επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, είχε πει πως το αρχείο που παρέλαβε εκείνος από τους Γάλλους τον Δεκέμβρη είχε 4 αρχεία, δυο σε μορφή PDF και δυο σε μορφή Excel.

Αν πάντως διαπιστωθεί πως υπάρχει διαφορά στα δύο CD με τη λίστα Λαγκάρντ, όπως σημείωναν και μέλη της Επιτροπής, τότε η υπόθεση λαμβάνει νέες διαστάσεις και προκαλεί τεράστια ερωτήματα

Είναι το δεύτερο CD που παρέδωσαν οι Γάλλοι πρόσφατα στη χώρα μας, το ίδιο με αυτό που πήρε ο κ.Παπακωνσταντίνου αρχικά από τις γαλλικές αρχές, το 2010; Το CD που παρέδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών για επεξεργασία είναι αντίγραφο ίσως αλλού CD; Αν ναι ποιος έκανε την αντιγραφή και πιθανόν και την αλλοίωση του…;

Το θρίλερ της χθεσινής νύχτας

Ο Γ. Αγγελόπουλος προκάλεσε κανονική εμπλοκή, καθώς σύμφωνα με μέλη της επιτροπής της Βουλής ο μάρτυρας περιέγραψε ένα διαφορετικό φορμάτ στο CD που επεξεργάστηκε το 2010, σε σχέση με αυτό που παραλάβαμε εκ νέου από τη Γαλλία το 2012 και είχε περιγράψει στην Προανακριτική ο Θ. Φλωράτος (μέλος της 3μελούς επιτροπής που μετέβη στο Παρίσι πρόσφατα).

Ακολούθησε … χάος!

Τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν από τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που προήδρευε της Προανακριτικής να λάβει ευθύς αμέσως η Επιτροπή το CD και να συγκρίνει ο μάρτυρας το CD του 2010 με αυτό του 2012 είναι ίδιο.

Η Επιτροπή χρειάστηκε πριν τα μεσάνυχτα να διακόψει για αρκετή ώρα τις εργασίες της και να αναζητήσει τη δεύτερη λίστα…

Ακολούθησε πραγματικός …τραγέλαφος!

Επί περίπου μισή ώρα τα μέλη της επιτροπής έψαχναν τα κλειδιά για να ξεκλειδώσουν το χρηματοκιβώτιο μέσα στο οποίο είναι κλειδωμένη η λίστα…

Πήραν τη λίστα, την έβαλαν σε ένα φάκελο, υπέγραψαν όλα τα μέλη της επιτροπής το φάκελο για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις…

Πηγή: newsit.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ