Παραιτήθηκε από την ΝΔ ο πρώτος εκλεγείς στην Πολιτική Επιτροπή.

Δρόσος-ΕυθύμιοςΣαν βόμβα έσκασε μέσα στη ΝΔ η παραίτηση του Θύμιου Δρόσου. Για όσους δεν γνωρίζουν τα εντός της ΝΔ, το όνομα μπορεί να μην λέει κάτι. Και τούτο γιατί ο Θύμιος Δρόσος, καθηγητής φιλόλογος,  ήταν επί 38 χρόνια ένας διακριτικός αγωνιστής χωρίς ποτέ να αξιώσει τίτλους και θέσεις. Ο χαμηλών τόνων χαρακτήρας του και η δυναμική αγωνιστική του δράση μέσα στη ΝΔ τιμήθηκε πολλές φορές από τα μέλη του κόμματος με την εκλογή του στην παλιά Κεντρική Επιτροπή. Στο τελευταίο συνέδριο μάλιστα εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στη νέα Πολιτική Επιτροπή.
Θεωρούμε σημαδιακή την παραίτηση αυτή και μήνυμα σε όλους τους αφιλοκερδείς αγωνιστές του κόμματος της ΝΔ να αντιληφθούν προς τα που οδηγείται η χώρα.
Η επιστολή παραίτησης προς τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά έχει ως εξής:
«Κύριε Πρόεδρε,
Μετά από 38 χρόνια ενεργού παρουσίας και δράσης, αναγκάζομαι να υποβάλω την παραίτησή μου από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και να καταθέσω την κομματική μου ταυτότητα.
Η απόφαση αυτή είναι για μένα επώδυνη, αλλά υπακούει στο πρόσταγμα της συνείδησής μου που δεν αποδέχεται την μετάλλαξη της ΝΔ από κόμμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού σε ένα καθαρά νεοφιλελεύθερο κόμμα.
Η κοινωνία αιμορραγεί, ο κόσμος της εργασίας δοκιμάζεται, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι στενάζουν από τις άδικες περικοπές, η ανεργία φτάνει στο 27%, οι πολίτες υφίστανται άγρια φοροεπιδρομή και την ίδια ώρα οι «λίστες» πάνε και έρχονται με τους μεγάλους φοροφυγάδες στο απυρόβλητο.
Το πολιτικό σύστημα δείχνει αδύναμο να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αυτοκάθαρσή του και να κάνει την ανατροπή εκ των έσω. Ανατροπή με ευθύνη. Αποχωρώ από το οργανωτικό σχήμα της ΝΔ, αλλά παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες που μας ενέπνευσε ο ιδρυτής της παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Θα συνεχίσω τον αγώνα για Εθνική Αξιοπρέπεια, Κράτος Δικαίου, Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή, για ένα Σχέδιο Εθνικής Ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.
Με τιμή,
Ευθύμιος Β. Δρόσος». 
Πέτρος Χασάπης
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ