Έδωσαν παράταση στα δύσκολα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣΦόρος ακινήτων, ιθαγένεια, επιστράτευση εργαζομένων έμειναν εκτός της κυβερνητικής ατζέντας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν 2+1. Ο Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με στόχο να διεκδικήσει περισσότερα κονδύλια από τον υπό συζήτηση κοινοτικό προϋπολογισμό. Στόχος είναι από τα 11 να φτάσουμε στα 14 δις αν και από τον προηγούμενο προϋπολογισμό είχαμε λάβει 20 δις.

Επίσης, μίλησαν για τους αγρότες που σύμφωνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συμφώνησαν στα εξής: καθιέρωση νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις από τον Ιούλιο, αύξηση κατά 30 εκατ. ευρώ -στα περυσινά επίπεδα- της επιστροφής φόρου πετρελαίου που θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, καθώς και επιστροφή 300 εκατ. ευρώ από το ΦΠΑ «σε αληθινούς αγρότες».

Μάλιστα, ο κ. Τσαυτάρης, διαβεβαίωσε επίσης ότι «κανένας αγρότης δεν χάνει τη γη του» και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα διευθετηθεί το θέμα των υποθηκών αγροτικής γης στη νέα Αγροτική Τράπεζα. Στόχος, όπως είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί, να μην υπάρξουν νέα απεργιακά μέτωπα, αν και οι αγρότες μπορεί να είναι στα μπλόκα εδώ και μέρες, αλλά δεν έχουν αποκλείσει δρόμους.

Για το απεργιακό μέτωπο ο Χατζηδάκης φέρεται να τόνισε στον Σαμαρά ότι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ διαμαρτύρονται ότι θέλουν να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις, χωρίς ιδιαίτερες προϋποθέσεις, ωστόσο προσκρούουν πάνω στις διοικήσεις.

Τέλος, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα, με στόχο να έχουν τουλάχιστον μια συμφωνία για τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Έπειτα να μπορούν να πιάσουν τα καυτά θέματα, ενόψει και της νέας έλευσης της τρόικα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ