Στουρνάρας στο Bloomberg: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014. (Ποιά ανάπτυξη; Μάλλον την πράσινη)

stoyrnaras bloombergΗ Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014 κατά 0,6% εκτίμησε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο δίκτυο Bloomberg. Όπως είπε, συμφωνεί με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για ύφεση 4,2% το 2013. «Η ανάκαμψη μπορεί να εμφανιστεί σε μηνιαία ή σε τριμηνιαία βάση προς το τέλος του έτους».

Ο Γ. Στουρνάρας μίλησε και για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, απαντώντας στους τραπεζίτες που ζητούν ευνοϊκότερους όρους για τις αυξήσεις κεφαλαίου. «Δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για διαφοροποίηση των όρων ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Ωστόσο υποστήριξε ότι «ακόμη ότι υπάρχουν στοιχεία ότι η εμπιστοσύνη επανέρχεται στην ελληνική οικονομία» και αναφέρθηκε στην αύξηση των τιμών των ομολόγων και στην επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες.

Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν θα υπάρξει μια «κακή» τράπεζα (bad bank) στην οποία θα περιέλθουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών, ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Όσο για για το θέμα της νέας απομείωσης του χρέους, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους για το κούρεμα (δεν συμφέρει αυτή τη στιγμή τη Μέρκελ να ανοίξει το θέμα) και είπε ότι «οποιαδήποτε μείωση του χρέους είναι ευπρόσδεκτη και θα χαιρέτιζα μια περαιτέρω μείωση των επιτοκίων».

Δείτε τη συνέντευξη στο Bloomberg εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ