Πύλη για την Ευρώπη ο Πειραιάς – Διεθνές ενδιαφέρον για τη μεταφορά προϊόντων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

limpeiraΔιεθνείς κολοσσοί βρίσκονται σε συζητήσεις με την COSCO για τη μεταφορά των προϊόντων τους.

Μετά τη Hewlett Packard κι άλλες μεγάλες εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν το λιμάνι του Πειραιά ως κόμβο για τη διακίνηση των προϊόντων τους στις ευρωπαϊκές αγορές, κυρίως αυτές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, μοντέλο αποτελεί η κατ’ αρχήν συμφωνία της ΗP με την Cosco και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προβλέπει τη μεταφορά των προϊόντων της πρώτης από τη δεύτερη έως τον Πειραιά και από εκεί σιδηροδρομικώς προς τους τελικούς προορισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για πιθανή συνεργασία με την Cosco και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν εκδηλώσει επίσης οι εταιρείες ΙΚΕΑ, Dell, LG, Samsung, Lenovo, Sony και Hyundai.

Το ενδιαφέρον για τον Πειραιά οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω της θέσης του και της αύξησης των τιμών των καυσίμων έχει αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του. Προϋπόθεση για να υλοποιηθούν αυτές οι συμφωνίες αποτελεί η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει το Θριάσιο με το Ικόνιο, στον Πειραιά. Η γραμμή αναμένεται να είναι έτοιμη σύντομα και έως το τέλος του μήνα θα μπορούν να εκτελούνται εμπορικά δρομολόγια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ