Αναρτήθηκε από ΧΡΟΝΟΣ
Καταγγέλλω τους αλήτες του μυκηναΐους που πήγαν και άνοιξαν τρύπες και κατάστρεψαν την είσοδο της πόλης με αποτέλεσμα αυτές να χρησιμοποιούνται ως χώροι σκασιαρχείου από το διπλανό λύκειο αλλά και από χρηστές ανούσιων ουσιών….
Θα μπορούσε να είναι και αυτό μια άποψη…Έτσι δεν είναι; Στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε….
Βέβαια θα μπορούσα ν αρχίσω και έτσι… Στην είσοδο της πόλης του Αιγίου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος <<ΜΥΚΗΝΕΣ 3500 πχ>> Ο χώρος είναι πρότυπα διαμορφωμένος δίνοντας την δυνατότητα στον επισκέπτη για ένα ταξίδι στο χρόνο….Γελασατε; Και γω….
Η πόλη του Αιγίου βρίσκεται στα βόρεια παράλια της Πελοποννήσου, 40χλμ. περίπου ανατολικά της Πάτρας. Η σύγχρονη πόλη κατέχει ακριβώς την θέση της αρχαίας και δεν υπάρχουν για το λόγο αυτό παρά σπάνια ορατά λείψανα της ιστορικής της διαδρομής. Ωστόσο, τα στοιχεία που έφεραν στο φως οι σωστικές ανασκαφές μας βοηθούν να διαγράψουμε τα όρια της πόλης κατά χρονικές περιόδους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά η αρχαία πόλη εκτεινόταν προς τα δυτικά μέχρι τον ποταμό Mεγανίτη και ανατολικά ως τον Kερυνίτη ποταμό. Οικοδομικά λείψανα της προϊστορικής εγκατάστασης, η οποία καλύπτει ολόκληρη την Εποχή του Χαλκού, ανακαλύφτηκαν στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης και ειδικότερα στην περιοχή της Παναγίας των Εισοδίων και του λεγόμενου βράχου του Παλαιολουτρού. Ενδιαφέρουσα είναι η παρακολούθηση της αλληλοδιαδοχής των οικιστικών φάσεων από την Πρωτοελλαδική περίοδο και έως τα μυκηναϊκά χρόνια.
Σημαντική είναι η μυκηναϊκή εγκατάσταση του Αιγίου, το οποίο, σύμφωνα με την αναφορά του Ομήρου, έστειλε πλοία στον πόλεμο κατά των Τρώων. Ο μυκηναϊκός οικισμός γνωρίζει δύο καταστροφές από φωτιά. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν ένα μεγαρόσχημο κτίριο της ΥΕ ΙΙΙ Α-Β περιόδου (15ος – μέσα 13ου αι. π.Χ.), που ερευνήθηκε στην οδό Πολυχρονιάδου.
Διαβάστε περισσότερα: http://paysanias.blogspot.com/#ixzz0swOm5UpZ