Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Η λαϊκή δράση, περνάει από τη …Λαϊκή!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

321010b06ff5a3ebcdb09a4647a3ed0879502417

Θυμάστε ποτέ τον εξαφανισμένο Τσαμτσίκα να έκανε ρεπορτάζ στο σούπερ μάρκετ για την αύξηση τιμής του τριβουτανικού νατρίου που έβαζαν οι πολυεθνικές στην “παραδοσιακή παντζαροσαλάτα”; Όχι. Τη λαϊκή είχαν στο μάτι τα αφεντικά του.

Αποκαλύψαμε, αναλύσαμε, διαπιστώσαμε, περιγράψαμε. Μόνο οι κακοπροαίρετοι, οι θιασώτες της επερχόμενης λαίλαπας ή οι ανίατα πεπεισμένοι από την πολυετή προπαγάνδα των ΜΜ”Ε” δεν κατάλαβαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη ανάληψης λαϊκής δράσης.

Όλοι μέσα μας γνωρίζουμε ότι είμαστε οι μόνοι που οφείλουμε και μπορούμε να αγωνιστούμε για το μέλλον αυτής της πατρίδας, το μέλλον του συνόλου, το μέλλον του κόσμου ολόκληρου. Να δώσουμε την χαριστική βολή στην εξ- ουσία, απλώς επαναφέροντας την Ουσία. Την Ουσία της ύπαρξης, την απλότητα της ορθής ζωής, την αρμονία και την ειρήνη, συστατικά της πραγματικής αειφορίας, της περιβόητης “ανάπτυξης”.

Εδώ κάπου ανατέλλει ο φόβος. Η φοβία που εμποδίζει την ανάληψη δράσης καθ’ ότι το μεγαλύτερο όπλο της “μηχανής” είναι η ηττοπάθεια. Η παράδοση άνευ αγώνα ή μάλλον πρωτού υπάρξει καν σκέψη για αγώνα. Όμως τα πράγματα είναι τόσο απλά. Οι λύσεις είναι απλούστατες αλλά όπως και το πρόβλημα έχει περιβληθεί με έναν μανδύα “πολυπλοκότητας”, γραφειοκρατίας, συνωμοσιολογίας, αποθέωσης του κακού.

Το έχουμε πει και άλλες φορές. Όταν έχεις σκύψει το κεφάλι περιμένοντας την χατζάρα του Τσέτη, δεν οφελεί να αναρωτιέσαι εάν ο Κεμάλ ήταν κρυπτοεβραίος και συνεργάτης του ιλουμινατομασώνου Βενιζέλου. Απλά, θα χάσεις το κεφάλι σου. Το πρόβλημα είναι ακριβώς το χέρι που κρατά το σπαθί και η δική σου υποταγή. Την καταγωγή της συνυφάδας του Τοπάλ μπορείς να την ψάξεις μετά.

Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα και με τις περιβόητες λέσχες “που κινούν τα νήματα”. Γι’ αυτό και αποκαλύψαμε τα ονόματα των γελοίων και πως ακριβώς πήραν τις θέσεις κλειδιά ώστε να κρατούν τα ηνία των επικοινωνιών και του χρήματος.

Εμείς χτίσαμε αγαπητοί τα τείχη που μας περιβάλλουν. Με το δικό μας χρήμα και τον δικό μας μόχθο. Εμείς δώσαμε μέχρι και το τελευταίο Ευρώ στους δολοφόνους μας, στους δεσμοφύλακες μας. Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο, θα τους αποδομήσουμε, τώρα που είδαμε ξεκάθαρα τα πρόσωπα τους. Με τα ΔΙΚΑ μας όπλα όμως, όχι τα δικά τους.

Ναι μεν πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ έτοιμοι να βρεθούμε στους δρόμους όταν δοθεί το σύνθημα, το ΣΩΣΤΟ σύνθημα αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. ΠΟΣΟΙ από εμάς θα το κάνουν; Πάντα υπάρχει αυτός ο διαολάκος στο κεφάλι που μας λέει “που να τρέχω τώρα, θα το δω από την τηλεόραση”.

Ας δούμε λοιπόν πιο πρακτικές μεθόδους μα και επώδυνους για τους δυνάστες μας, μέχρι την τελική σύγκρουση (που είναι αναπόφευκτη). Θα γίνει όμως με τους ΔΙΚΟΥΣ μας όρους ώστε να μη βρουν για άλλη μια φορά την ευκαιρία οι αιώνιοι Ιαβέρηδες του ορθού και του ωραίου, να εκμεταλλευθούν την αναταραχή.

Η πρώτη και κύρια μέθοδος φίλοι, όσο απλοϊκή και αν φαίνεται, είναι η ΛΑΪΚΗ!

Όλοι έχουμε βασικές ανάγκες, καθημερινές. Όλοι θέλουμε την εύκολη λύση που είναι το Supermarket όπου αγοράζουμε σακουλάκια με κωδικούς και πλήθος χημικών συστατικών. Ε όχι και είδος πρώτης ανάγκης το Ε1512 που δεν ξέρουμε τι διάολο είναι και τι κάνει. Για να μην πάμε στα περιβόητα “Βιο” και παραδοσιακά προϊόντα. Σαν την περιβόητη διαφήμιση της Helmans με τους “φύλακες των συνταγών”. Αν υποψιαστώ ότι η γιαγιά μου έβαζε τριβουτανικό νάτριο στη φάβα, θα γίνω κρατοφάγα!

Λαϊκή λοιπόν. Κατά προτίμηση ΜΟΝΟ από τον παραγωγό. Τον λιτό πάγκο με ένα ή δυό φρούτα, ζαρζαβατικά κλπ. Τον άνθρωπο που αγκαλιάζει τη Γη και μοχθεί για να παράγει τα κολοκυθάκια και να μας τα φέρει στη γειτονιά.

Θυμάστε ποτέ τον εξαφανισμένο Τσαμτσίκα να έκανε ρεπορτάζ στο σούπερ μάρκετ για την αύξηση τιμής του τριβουτανικού νατρίου που έβαζαν οι πολυεθνικές στην “παραδοσιακή παντζαροσαλάτα”; Όχι. Τη λαϊκή είχαν στο μάτι τα αφεντικά του.

Τα πάντα λοιπόν από τη λαϊκή. Όχι, δεν θα σας πώ να γίνετε μουτζαχεντίν και να λούζεστε με πράσινο σαπούνι (δοκιμάστε το πάντως), δεν θα σας γυρίσω μανούλες στην εποχή της παραμάνας. Για τα πάμπερς και τα απορρυπαντικά να πάτε σε ένα ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ συμφερόντων “Μάρκετ” και να τα ψωνίσετε, ει δυνατόν Ελληνικά.

Η Λαϊκή όμως σας δίνει πλήρως τα πρωτογενή που χρειάζεστε. Τα φρούτα χωρίς barcode, αυτά που ΑΚΡΙΒΩΣ πρέπει να τρώμε. Θυμηθείτε το, η αγιορίτικη αντικαρκινική διατροφή στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στα προϊόντα της λαϊκής. Μα επιπλέον,

ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Δεν πάει εκτός μέσω διαύλων offshore και πολυεθνικών μετόχων.

Επιπλέον, βλέπουμε τον κόσμο στα ΜΑΤΙΑ και δεν κοιτάμε ΑΨΥΧΑ ΡΑΦΙΑ. Ενισχύουμε την ύπαιθρο απέναντι σε αυτούς που μας θέλουν στα τσιμεντόκλουβα μας να ψωνίζουμε από τα τσιμεντομάρκετ με τις τεχνητές οσμές και την αηδιαστική απαλή μουσική της κατανάλωσης.

Ενδυναμώνοντας την λαϊκή, ενισχύουμε και άλλους παραγωγούς με άλλα προϊόντα να προσέλθουν από το να παρακαλούν τους αγοραστές των υπεραγορών να βάλουν το αγνό σαπουνάκι τους που το φτιάχνουν με μεράκι δίπλα στα χημικά κατασκευάσματα του …Πρωκτορ (και γκάμπλ).

Λαϊκή λοιπόν, από το Ψυχικό μέχρι το Σουφλί. Όπως χιλιάδες χρόνια. Σταδιακά θα καταλάβουμε ότι αυτή η φαινομενικά ασήμαντη ενέργεια είναι αποτελεσματικότατη μορφή λαϊκής δράσης.

ΠΑΜΕ λοιπόν!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ