Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1 kaliorasvouliΓράφει ο Δρ. Ηλίας Καλλιώρας

Το Σάββατο της 24ης Ιουλίου που πέρασε ήταν μια σημαντική ημέρα. Η Ελλάδα γιόρταζε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο δε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, και πάλι, ξανά, μίλησε εθνικά, δημοκρατικά και καθαρά. Ο κ. Πρόεδρος μίλησε για «ελληνική παρακμή» που «βαραίνει κυρίως την πολιτική τάξη». Ο κύριος Παπούλιας χαρακτήρισε δίκαιη την κριτική που δέχεται ο πολιτικός κόσμος και το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, πάντα σε σχέση και με αφορμή την πρωτόγνωρη ελληνική οικονομική κρίση. Ο ίδιος δε ήταν ευθύς, λέγοντας ότι η ελληνική πολιτική τάξη πρέπει «να κάνει τη Δημοκρατία να λειτουργήσει μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης».

Κατά τη γνώμη μου, τα αίτια της πρωτοφανούς κρίσης στη χώρα μας είναι 100% πολιτικά και όχι οικονομικά, κοινωνικά ή κάτι άλλο. Υπήρξε, ναι, ελληνική πολιτική παρακμή! Δυστυχώς, οι ελληνικές κυβερνήσεις επέλεξαν τις αναβολές των όποιων αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών, ή τις όποιες αναδιαρθρώσεις των οικονομικών τους υποχρεώσεων ή χρεών, σε βάρος της οικονομίας μας. Η διαιώνιση της εξουσίας κυρίως ορισμένων υπουργών είχε μεγαλύτερο ειδικό πολιτικό βάρος και αξία, από την όποια πιθανή, μετέπειτα, καταστροφή της οικονομικής ζωής της πατρίδας μας και του ελληνικού λαού. Ορισμένοι πολιτικοί (που έγιναν ήδη αρνητικά πρωτοσέλιδα) έκαναν την Ελλάδα «πρώτη είδηση» σε ολόκληρο τον πλανήτη, για 4 περίπου μήνες.

Επίσης, μαζί με το ΔΝΤ και την περίφημη πλέον Τρόικα, στη χώρα μας «έφτασαν» ή προηγήθηκαν και άλλα δεινά, όπως: πλήγμα του τραπεζικού μας συστήματος, αύξηση των «spreads», γενική κρίση αξιοπιστίας, καταρρεύσεις οικονομικών κλάδων, αύξηση της ανεργίας, φόβος, απογοήτευση, θυμός και πάει λέγοντας. Το προσδόκιμο ζωής της κάθε κυβέρνησης περικόπτεται σημαντικά, όταν οι ίδιες αυτές χώρες αναγκαστικά ακολουθούν αυστηρά προγράμματα σταθερότητας ή αναδιάρθρωσης των οικονομικών τους υποχρεώσεων ή βαρών. Προς τούτο, δυστυχώς, οι υπουργοί-πολιτικοί μας διάλεξαν τις συνεχείς αναβολές των μεταρρυθμίσεων και των αναδιαρθρώσεων των βαρών μας, με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος. Προφανώς, σε βάρος της πατρίδος μας και των ελλήνων πολιτών.

Το προηγούμενο Σάββατο ο Πρόεδρος, κ. Παπούλιας, τόνισε ότι χρειάζονται να: «γίνουν αλλαγές που δεν έγιναν για δεκαετίες στις οικονομικές και διοικητικές δομές, στη σκέψη και στις στάσεις ζωής». Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα όριά της. Η μεσαία τάξη κλονίζεται δραματικά. Οι πιο αδύναμοι πολίτες ζουν μια πρωτοφανή ανασφάλεια και φόβο. Η κρίση είναι διαφορετική (και όχι η ίδια) για όλους τους έλληνες. Ναι, κύριε Πρόεδρε, είναι βαριά η αλήθεια ή τα λόγια σας ότι: «αν είμαστε ειλικρινείς, θα αναγνωρίσουμε ότι η ευθύνη για την ελληνική παρακμή βαραίνει κυρίως την πολιτική τάξη». Η αποδοκιμασία των πολιτικών μας είναι πέρα για πέρα δίκαιη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ