Αγώνας για την Αγνότητα. Όχι την υλιστική σήψη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

niki_paioniosΓράφει ο Ιεροφάντης

Είναι ίσως το μόνο θέμα που αγγίζουν ελάχιστοι μα για εμένα ήταν είναι και θα είναι το ουσιαστικότερο όλων. Κάποιοι συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου φωνάζουμε και παλεύουμε με όποιο τρόπο και μέσο μπορούμε για την λεγόμενη αφύπνιση των ανθρώπων στα κακώς κείμενα τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Μαλώνουμε, διαφωνούμε, προτείνουμε με συνέλληνες και συνανθρώπους μας με απώτερο σκοπό να δούμε την κοινωνία μας να προοδεύει και να οδηγηθεί επιτέλους σε μια αναγέννηση. Ποτέ δεν είναι αργά και οφείλουμε να παλέψουμε για αυτό. Όμως … Όλοι μας συνήθως επικεντρωνόμαστε σε ζητήματα καταγγελίας της ασχήμιας που μας περιβάλλει, είτε επικεντρωνόμαστε σε ζητήματα ιστορικά, πολιτισμικά, θρησκευτικά κ.ο.κ ! Το μόνο ζήτημα που δεν επικεντρωνόμαστε είναι ο βασικότερος παράγοντας όλων. Το γνώθις εαυτόν και η καλυτέρευση του “είναι” μας.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά λοιπόν γιατί όπως έγινε η κατάσταση πρέπει όλοι μας να καθίσουμε στα θρανία και να παιδευτούμε στην κατεύθυνση της γνώσις του εαυτού μας και της βελτιώσεως του. Είμαστε όλοι μας λίγο η πολύ υποκριτές… κατά το κοινώς λεγόμενων ηθικολόγοι που όσα λέμε η πράττουμε αποσκοπούν σε μικρο-εγωιστικά οφέλη μελλοντικά και σε ατομική προβολή και αναγνώριση του καθενός. Αυτή είναι η ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ του σύγχρονου Έλληνα. Μια αρρώστια ανεπίτρεπτη που μόνο στην καταστροφή και στο χάος μπορεί να μας οδηγήσει. Όλοι μας κρίνουμε, κρίνουμε, κρίνουμε ! Αλλά ποιόν ; πρώτα τον διπλανό μας , τον γείτονα, τον τάδε πολιτικό, τον τάδε η τον δείνα που έκανε κάποια…” Λαμογιά” η που είναι δόλιος και βλαβερός προς τα συμφέροντα της κοινωνίας και της πατρίδος μας. Έχουμε καθίσει ποτέ όλοι μας μπρος στον καθρέπτη μας και να κρίνουμε τον εαυτό μας ; Για τα λάθη του ; Τις αδυναμίες του ; Την προσωπική μας κατάντια ; Από όσο βλέπω τριγύρω μας δυστυχώς ΟΧΙ. Έχουμε γεμίσει “γνώστες” και ηθικολόγους μα όχι Ανθρώπους . Αυτό συμβαίνει για 2 βασικούς παράγοντες .

1ον Διότι ζούμε σε καιρούς που βομβαρδιζόμαστε από ανίερες εικόνες και προτροπές στο σύνολο των μηνυμάτων που λαμβάνουμε . Είτε μηνύματα μηδενιστικά, δίχως αρχές και αξίες, είτε απόλυτα υλιστικά και ψυχρά δίχως ίχνος ανθρωπιάς και κοινωνικής συναίσθησης και ευαισθητοποίησης. Ζούμε στην εποχή του απόλυτου “Εγώ” και έτσι έχουμε γίνει κοντόφθαλμοι, κουτοπόνηροι και δεν κοιτάμε τον διπλανό μας, τους φίλους μας, την υγεία του να ασχολούμαστε με το βασικότερο πράγμα για το οποίο έχουμε γεννηθεί … Τις ανθρώπινες σχέσεις. Έννοιες όπως η θυσία, η δοτικότητα, η αυταπάρνηση έχουν ξεχαστεί πλήρως με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να τις χρησιμοποιούν μεν υποκριτικά στα λόγια για τους καιροσκοπικούς τους σκοπούς, μα στην πράξη να πράττουν ακριβώς τα αντίθετα. Πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε ηθικολόγους και ψεύτικους εκπροσώπους των αιώνιων αξιών και εννοιών που μας ξεχωρίζουν απο το ζωικό βασίλειο και μας κάνουνε να ξεχωρίζουμε. Πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να επανέλθουν οι Άνθρωποι που δεν ξεπουλιούνται , δεν αγοράζονται, δεν υποκρίνονται και είναι αγνοί και σταθεροί στα ιδανικά τους με κάθε κόστος. Δεν με αφορά προσωπικά τι λεει η τι βροντοφωνάζει κάποιος είτε στην τηλεόραση είτε σε βιβλία η κείμενα. Με αφορά η προσωπική στάση ζωής του. Τα πεπραγμένα του . Έτσι θα πρέπει επιτέλους να γίνεται η αξιολόγηση των ανθρώπων . Τα λόγια δυστυχώς στην εποχή μας όπως και η γλώσσα έχουνε χάσει την ουσία και την αξία τους. Γίνανε “Αέρας” και ο καθένας δίχως συναίσθηση και λογική χρησιμοποιεί λέξεις όπως η αγάπη, η πατρίδα, το Έθνος, η αλήθεια, το καθήκον κ.ο.κ δίχως ΚΑΝ να γνωρίζει την σημασία τους στην πράξη .

2ον Διότι τα άνωθεν που αναφέρω προϋποθέτουν κάτι βασικό . Παιδεία…
    Προϋποθέτει γνώση και επίγνωση το να είσαι σωστός στην ζωή σου. Δυστυχώς το σωστό πρέπει να διδάσκεται στον άνθρωπο διότι όπως έλεγε και ο Ηράκλειτος.. ” Οι ανθρώπινες ψυχές αρέσκονται στο να είναι υγρές και όχι ξηρές” εννοώντας πως οι άνθρωποι αρέσκονται στην κατρακύλα, το αρνητικό, την καταστροφή και την πονηριά ενώ θέλει ιδιαίτερο κόπο και αγώνα για το αντίθετο . Δεν νομίζω να είχε άδικο ο μέγιστος των φιλοσόφων. Προϋποθέτει παιδεία ούτως ώστε κάποιος να γίνει γονιός, πολιτικός, συγγενής, φίλος . Προϋποθέτει γνώση και κάτι ακόμα… ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ στον διπλανό μας . Στις απόψεις του και στις προσωπικές του επιλογές είτε είναι καλές είτε σωστές. Αμέσως όλοι μας γινόμαστε κριτές και επιβάλλουμε ότι σε εμάς φαίνετε αρεστό στους άλλους. Είτε στα παιδιά μας είτε στους φίλους μας κ.ο.κ ! Δεν είναι όμως έτσι… Και πρέπει το κακό αυτό να χτυπηθεί στην ρίζα του… Ως Έλληνες έχουμε τα στοιχεία εκείνα και τα συστατικά για να το πετύχουμε αυτό. Αρκεί ο καθένας από εμάς να το αποφασίσει και να αρχίσει τον προσωπικό του αγώνα. Βαρέθηκα τους ηθικολόγους, τους υποκριτές που την μια μέρα λένε Α και την επομένη Ω μόνο και μόνο επειδή θέλουν να κερδίσουν μια θέση στον ήλιο της ματαιότητος του προσωπικού τους εγωισμού … Κάνουν κακό όχι μόνο στους εαυτούς τους αλλά και στις ιδέες που ψεύτικα “πουλάνε” γελοιοποιώντας τες και κάνοντας τες ευκαιρία για γέλιο και χλευασμό στην εκάστοτε σατιρική εκπομπή… Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο σημείο να μην νοιαζόμαστε για το αύριο, να μην έχουμε κατ ουσίαν μέλλον ως ανθρώπινο είδος και όλα να φαντάζουν μαύρα. Οφείλουμε να το αντιστρέψουμε αυτό όσο είναι ακόμα καιρός…

Παραθέτω ένα video κάτωθεν από την ταινία ” Δικηγόρος του Διαβόλου”. Εκεί ο Διάβολος (Αλ Πατσίνο) παραθέτει απόλυτα αληθινά και παραστατικά τον σύγχρονο άνθρωπο και την απάτη του κακώς εννοούμενου εγωισμού ( Γιατί το εγώ είναι θεμιτό και άξιο αρκεί να είναι αγνό και σωστά δομημένο ).
Al Pacino explains to Keanu Reeves the state of Earth how we’re buying and selling futures when there is no future – all for personal gain.

<object width=”425″ height=”344″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/xNpbC9Oa9tU&hl=en&fs=1″></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/xNpbC9Oa9tU&hl=en&fs=1” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”425″ height=”344″></embed></object>

Είναι καιρός να αρχίσουμε να παλεύουμε με τους εσωτερικούς μας κακοδαίμονες. Αλλιώς τι να το κάνω εγώ εάν επέλθει μια φαινομενική αλλαγή είτε σε πολιτικό η πολιτειακό επίπεδο ενώ οι άνθρωποι θα παραμένουν το ίδιο σάπιοι και λάθος ; Τι να την κάνω εγώ την όποια ισχυρή μελλοντική Ελλάδα δίχως σωστούς ανθρώπους να ζούνε στα σπλάχνα της ; Αυτό θέλουμε ; Να αλλάξει το φαίνεσθε ή το είναι μας; Είναι καιρός να αρχίσουμε να φιλοσοφούμε ξανά…Να υπάρξουν ξανά στο προσκήνιο άνθρωποι με αρχές και αξίες αμετάβλητες στον χώρο και στον χρόνο…ερευνητές και μελετητές του ανθρώπου όπως ο Σωκράτης που γιατί όχι θα θυσιαστούν για την αγαθότητα των σκοπών τους. Διότι τι να την κάνεις την ζωή εαν δεν έχεις έναν λόγο για να πεθάνεις για αυτόν ; Ούτως η άλλος μια μέρα θα πεθάνουμε… Ας πεθάνουμε έχοντας παλέψει για κάτι που να αξίζει λοιπόν….

Να πολεμήσουμε για τους ίδιους μας τους εαυτούς… Για κανένα κόμμα, ψευτο-ηγέτη , κανέναν έμπορο ιδεών . Για τους ίδιους μας τους εαυτούς και τους γύρω μας. Για κανέναν τυχάρπαστο Λύκο … Ποτέ ξανά !

Ας πούμε ΟΧΙ στον θεό που μας επέβαλαν οι άπιστοι . Όχι στο Χρήμα και στην απόλυτη Ματαιότητα του κακώς εννοούμενου Εγωισμού !  Ε όχι δεν είναι το παν το χρήμα μα ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ .

Ναι στην Ελευθερία της ψυχής . Στην σωτηρία της και στην αγνότητα της καρδιάς μας. Όχι στην σκλαβιά της ύλης και του ΤΙΠΟΤΑ.

Εναντίων όλων σε αυτό τον όμορφο αγώνα… Πιστέψτε με …αξίζει τον κόπο!

Ν.Κ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ