…….εδώ και 24 χρόνια (Η 1η σειρά ΕΜΘ κατατάχθηκε το 1985 !!!) δεν έχει δοθεί λύση από τους αρμόδιους Υπουργούς

Σας στέλνω ένα email που βρήκα στο γραμματοκιβώτιό μου, για να το δημοσιοποιήσετε…….εδώ και 24 χρόνια (Η 1η σειρά ΕΜΘ κατατάχθηκε το 1985 !!!) δεν έχει δοθεί λύση από τους αρμόδιους Υπουργούς……παρακαλώ δημοσιοποιήστε το!!! 
 
Το email
 
Καλησπέρα σας,

Σας αποστέλλω ένα δημοσίευμα από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία (εδώ) για το σημαντικό ασφαλιστικό θέμα-εκκρεμότητα-αδικία μιας κατηγορίας Στρατιωτικών, πιο συγκεκριμένα των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ), καθώς και μια ανάλυση του προβλήματός τους (στο τέλος του μηνύματος αυτού).

Και αυτό, για να γνωρίζουν όλοι – ιδιαίτερα οι Πολιτικοί  – για το πιο σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί εδώ και χρόνια τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, χωρίς να δίδεται λύση εδώ και 24 & πλέον χρόνια…..με ότι αυτό συνεπάγεται στο ηθικό και τον επαγγελματισμό τους…..

Ύστατη λύση πλέον αποτελούν οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι – έχει αποσταλεί και σε Βουλευτές της αντιπολίτευσης μέσω email-  οι οποίοι πρέπει να δημοσιεύσουν-δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα-αδικία που υπόκεινται οι Στρατιωτικοί-εργαζόμενοι της συγκεκριμένης κατηγορίας!!

Έχετε υπόψη σας πως σήμερα υπηρετούν περίπου 15.000 οι Στρατιωτικοί της συγκεκριμένης κατηγορίας (ΕΜΘ), οι οποίοι με 3 μέλη οικογενειών κατά μέσο όρο, σχηματίζουν 45.000 ψήφους…….με ότι συνεπάγεται αυτό!! Ξέρω πως καταντάει “ποταπό” το επιχείρημα αυτό αλλά είναι η ύστατη λύση κύριοι…….. 

Με εκτίμηση

Ένας ΕΜΘ Στρατιωτικός

“Σε μεγάλο σκάνδαλο πάει να ξεσπάσει η μη αναγνώριση των χρόνων υπηρεσίας αλεξιπτωτιστού και υποβρύχιου καταστροφέα των ΕΜΘ (Εθελοντών Μακράς Θητείας) πρώην ΕΠΥ (Εθελοντές Πενταετούς Υποχρεώσεως) που υπηρετούσαν και υπηρετούν σε Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων και στην ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών) όπου για τα πρώτα χρόνια που ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ εκτελούσαν άλματα αλεξιπτωτιστού και καταδύσεις υποβρυχίου καταστροφέα

Σήμερα η Υπηρεσία δεν τους τα αναγνωρίζει, όπως τα αναγνωρίζει για όλο το υπόλοιπο στρατιωτικό προσωπικό, δείχνοντας αδιαφορία του θέματος βρίσκοντας δικαιολογία ότι ήτανε ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ.

Εδώ γίνεται το εξής περίεργο και παράλογο , το 1ο του ΓΕΣ για εκείνα τα χρόνια τους τα αναγνωρίζει κανονικά με διαταγές που έχει εκδώσει κατά καιρούς , ενώ το ΟΛΚΕΣ που είναι αρμόδιο σε θέματα οικονομικά και συνταξιοδοτικά του στρατού τους λέει όχι, χωρίς να τους λέει που στηρίζεται και τους απορρίπτει εκτός νόμου.

Συγκεκριμένα ο Νόμος 148/75 δεν διαχωρίζει σε ποιο ασφαλιστικό φορέα πρέπει να είσαι ασφαλισμένος για να αναγνωριστούν αυτά τα χρόνια ως πτωτικά και καταδυτικά συντάξιμα όπως γίνεται και σε όλο το άλλο υπόλοιπο στρατιωτικό προσωπικό που έχει εκτελέσει πτώσεις με αλεξίπτωτο και καταδύσεις .

Πρέπει να τονίσω επίσης την σοβαρότητα του θέματος γιατί την περίοδο 1997 και 2000 χάθηκαν και 2 ΕΜΘ σε εκτέλεση άλματος με αλεξίπτωτο όπου εκείνη την περίοδο ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και ο λόγος που υπηρετούσαν στις εν λόγω μονάδες ήταν φυσικά λόγω των διπλών χρόνων που γράφουνε όλοι όσοι υπηρετούν σε αυτές τις Επίλεκτες Μονάδες και εκτελούν άλματα με αλεξίπτωτο καθώς και υποβρύχιες καταδύσεις .

Εδώ βλέπετε υπάρχει μια απάτη ή οφθαλμαπάτη θα έλεγα του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τις Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων αφού έστελνε διαταγές αναγνωρίσεως αυτών των χρόνων προς τις μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων με τα ονόματα όλων των ΕΜΘ πού εκτελούσαν άλμα από αλεξίπτωτο η καταδύσεις ώστε να μην υπάρχει αντίδραση από τα εν λόγω στελέχη αφού υπήρχαν ονομαστικά όλοι τους μέσα στις διαταγές αναγνωρίσεως των εξαμήνων μαζί με όλο το υπόλοιπο στρατιωτικό προσωπικό .

Θέλω επίσης να επισημάνω ότι η Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων ακόμη και σήμερα δεν έχει ενημερώσει κανένα από αυτά τα στελέχη του για το τι επικρατή άλλα και ποτέ δεν είχε ενημερώσει κανένα στέλεχος ΕΜΘ μέχρι σήμερα να μην τίθεται στον κίνδυνο του αλεξιπτώτου καθώς όπως σας ανέφερα και ποιο πάνω χάθηκαν 2 αξιόλογα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων και πόσα άλλα τραυματίστηκαν , όπου εάν γνώριζαν ότι δεν αναγνωρίζονται τα χρόνια ως διπλά επειδή με το έτσι θέλω το ΙΚΑ πάει κόντρα σε Νόμους του Κράτους και Προεδρικά Διατάγματα (χωρίς ο νόμος να διαχωρίζει σε ασφαλιστικό φορέα πρέπει να βρίσκεσαι για έχει ισχύει) δεν θα υπηρετούσαν σε αυτές τις μονάδες κανένας από αυτούς η τουλάχιστον θα υπηρετούσε μικρό ποσοστό και φυσικά μπορεί να μην υπηρετούσαν ούτε και αυτά τα 2 στελέχη που χάθηκαν.

Θέλω επίσης να τονίσω ένα άλλο σοβαρό θέμα για τον εν λόγω θεσμό , ότι τους είχανε ασφαλισμένους διαφορετικά χρόνια στο ΙΚΑ χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα , άλλους 5 χρόνια , 9 χρόνια , 3 χρόνια , 2 χρόνια και αυτούς που μπήκανε το 2000 τους εντάξανε κατευθείαν στην ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ….

ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΙΚΑ Ή Η ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ