Οι Γερμανοί ξανάρχονται (με κοινά ομόλογα)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

By Factorx | www.antinews.gr

panzerΌπως γράψαμε ήδη (βλ. Η Γερμανία και η Γαλλία θα μας σώσουν) η γερμανική κυβέρνηση απηύθυνε σήμερα έκκληση για την ανάληψη «κοινών βημάτων» , σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με σκοπό την βοήθεια σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank – Walter Steinmeier, δήλωσε σήμερα ότι άρχισε η διαδικασία κατά την οποία θα εξετασθεί πως τα ισχυρότερα κράτη της Ευρωζώνης μπορούν να βοηθήσουν τα ασθενέστερα, αν και πρόσθεσε ότι είναι νωρίς ακόμα να ειπωθεί ποια μέτρα θα αναληφθούν συγκεκριμένα. Ο κ. Steinmeier, που είναι επίσης αντι-καγκελάριος έκανε τις δηλώσεις αυτές σχολιάζοντας δημοσίευμα του Spiegel, στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, σύμφωνα με το οποίο στις χώρες που αντιμετωπίζουν ενδεχόμενο πτώχευσης ενδέχεται να προταθεί πρόσβαση σε κεφάλαια υπό μορφή δανείων από τα πιο ισχυρά κράτη. Εναλλακτικά, οι πλέον εύθραυστες χώρες ενδέχεται να αντλήσουν κεφάλαια μέσω ενός κοινού κρατικού δανείου από τις πλέον ρωμαλέες οικονομικά χώρες. Ένα άλλο μέτρο που εξετάζεται είναι η έκδοση κοινών ομολόγων από ένα ισχυρό κράτος και ένα αδύνατο.

«Δεδομένης της διεύρυνσης της απόκλισης στα επιτόκια κρατικού δανεισμού στις χώρες της Ευρωζώνης, επιβάλλονται κοινά βήματα της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Eurogroup, για να συζητηθούν με τις ενδιαφερόμενες χώρες, μέτρα για την αντιστροφή αυτής της εξέλιξης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, θα εξεταστεί σχέδιο οικονομικής αναγέννησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο ενδέχεται να υλοποιηθεί μόνον από την ΕΕ ή σε συνεργασία με το ΔΝΤ.

http://www.reuters.com/article/companyNewsAndPR/idUSLK15062420090220

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ