Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ – Η "Ελίτ".

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

http://www.historycooperative.org/journals/lab/92/images/dyrenfurth_fig23b.jpgThe bond holder

Διάβασα όπως κάθε μεσημέρι τα άρθρα στα blogs – πρώτα την olympia φυσικά- και δεν μπορούσα να ησυχάσω. Είχα αυτή την νευρικότητα που υπάρχει πριν ανακαλύψεις μια αλήθεια. Διαβάζω αυτή την εποχή βιβλία του Jung, είδα την ομορφιά της Ελληνικής ψυχής στα σχόλια του άρθρου «Στη μητέρα των μαχών, ο σκοπός θα κρίνει το αποτέλεσμα.» και δάκρυσα, μίλησα με φίλους στο εξωτερικό Έλληνες που ερωτάνε πως μπορούν να βοηθήσουν, και έχοντας αυτά στο μυαλό πήγα με τα παιδιά να δούμε Καραγκιόζη. Εκεί όλα έγιναν ξεκάθαρα.

Ο πραγματικός εχθρός είναι η άρχουσα τάξη

Μια τάξη που ο φίλος τραπεζίτης την χαρακτήρισε έως η πιο καταστροφική και άπληστη τάξη στις 35 χώρες που κάλυπτε.

Χτυπάμε τον Γιώργο – ένας καραγκιόζης που παίζει το ρολό που θα του πουν. Ο λογιστάκος μάλλον έχει ρολό Χατζηαβατη

Έτσι είναι όλοι σκιές.  Άλλοι κουνούν  τα νήματα διότι αυτοί έχουν ήδη πουλήσει την ψυχή τους. Άτομα με Dante και Καραγκιόζη μέσα τους.

Έτσι κατέληξα – αφού αυτοί είναι σκιές – ότι ο πραγματικός εχθρός της χωράς είναι αυτή η αόρατη τάξη. Δεν ξέρεις ότι υπάρχει διότι δεν την βλέπεις. Ξέρεις ότι υπάρχει μόνο από τα αποτελέσματα των πράξεων της. Πάρτε για παράδειγμα τον διωγμό της νεολαίας.

Έχω μια αδυναμία για την νεολαία. Μάλλον μου δίνει ενέργεια ακόμα και όταν την σκέφτομαι. Σήμερα, αύριο αυτή η νεολαία θα φύγει από την Ελλάδα. Όπως φύγαμε και εμείς την δεκαετία του 50/60. Έχασε τότε η χωρά το πιο πολύτιμο αγαθό -το ανθρώπινο δυναμικό – και σήμερα θα χάσει ακόμα ένα πιο πολυτιμότερο αγαθό – μια νεολαία που έχει τον υψηλότερο δείκτη μόρφωσης σε όλη την Ευρώπη.

Όταν το είπα αυτό σε ένα τραπέζι ένας Δ.Σ. μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου είπε

« τώρα καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τόσο παραοικονομία. Όταν ένας άνθρωπος έχει τόσες γνώσεις και είναι νέος με ενεργεία αν δεν έχει θετικά κανάλια να διοχετεύσει τις γνώσεις του τότε τα χρησιμοποιεί για μη δημιουργικούς σκοπούς. Ξέρετε ότι η ψυχοσύνθεση ενός χειρούργου και ενός δολοφόνου δεν είναι πολύ διαφορετική. Ο ένας όμως βρήκε το σωστό κανάλι.»

Έτσι λοιπόν κατάλαβα ότι ναι τα λεφτά και οι αποταμιεύσεις είναι ένα εργαλείο για να κάνουν τους Έλληνες να λυγίσουν. Διώχνοντας την νεολαία όμως είναι η χαριστική βολή.

Με το να μην επενδύει στην ερευνά και ανάπτυξη η άρχουσα τάξη δημιουργεί ένα κλίμα μιζέριας για τον νέο και την νέα που τον σπρώχνει να φύγει. Έτσι δεν έκαναν παλιά; Και τα κέρδη τους τα περνούν στην Ελβετία για να χουν οι δικοί τους απόγονοι το μέλλον εξασφαλισμένο. Που είναι το κράτος που θα δημιουργήσει κίνητρα για επενδύσεις. Όχι. Η εντολή είναι μέχρι ενός σημείου. Διότι δεν τους θέλουμε και τόσο «ελευθέρους.»

Έτσι λοιπόν κατάλαβα ότι τα μεγάλα μας βέλη πρέπει να τα ετοιμάσουμε για τον πραγματικό εχθρό. Και επειδή είναι αόρατος θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι οι καραγκιόζηδες τους είναι αναλώσιμοι και να προσέχουμε να μην αφήσουμε ούτε στιγμή να μας παραπλανήσουν.

Τώρα χρειάζεται σκέψη και περισυλλογή το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό τον ύπουλο και αόρατο εχθρό.

ΥΠ. Πολλοί με ρωτούν. Γλιτώσαμε την χρεοκοπία;

Κοιτάτε τα spreads απαντώ. Αυτή είναι η εικόνα η πραγματική και μην ακούτε τους καραγκιόζηδες που λένε δεν θα πάμε στην αγορά έτσι και αλλιώς. Οι Ελληνικές τράπεζες και οι εταιρείες όταν δανείζονται διεθνώς αυτά τα spread πληρώνουν. Γι’ αυτό μετά τα «τέλεια» stress test οι τράπεζες πήραν αλλά 25 δις εγγυήσεις . Με τα λεφτά μας.

ΥΠΠ αν και τα σχόλια δεν ήταν καλά μπορώ να πω ότι μου άρεσε το γράμμα στο ΔΝΤ. Βάζει τους γραφειοκράτες του ΔΝΤ και της τρόικας εναντία στον αόρατο εχθρό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει άλλο ορατό όπλο για να τους χτυπήσει νομίζω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ