Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Τα Blogs σήμερα έγραψαν:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευχαριστούμε τους φίλους για τα θέματα που μας έστειλαν σήμερα, δημοσιεύουμε κάποια από αυτά. Τα υπόλοιπα, στους πάγιους συνδέσμους μας.

Στο Κόσοβο οι Σέρβοι αντιστέκονται ενώ το συνεχιζόμενο έγκλημα της παράνομης λειτουργίας του Κοσοβαρικού κράτους συνοδεύεται με τις απαραίτητες οικονομικές ατασθαλίες που μαζί με το εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, ανθρώπων και ανθρωπίνων οργάνων συμπληρώνουν το παζλ της φρίκης.

Έμπρακτα δεν ξεχνούμε και συμμετέχουμε στην ψηφοφορία: ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ, ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΤΟΥ 1974 ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ;

Το Paideia-gr φέρνει ένα πολύ ενδιαφέρον και ανησυχητικό θέμα, την Αύξηση της στάθμης της Μεσογείου μέχρι και 61 εκατοστά στα επόμενα 90 χρόνια!

Ενώ η Άνω Πέτρα φέρνει στο προσκήνιο μια ξεχασμένη (;) υπόθεση παραχώρησης οικοπέδων στη Βάρη για κοινωνικούς σκοπούς.

Ο Στοχασμός …στοχάζεται πάνω στα Νεοελληνικά χάλια μας της διαπλοκής.

Το Greek-Olympics Αποκαλύπτει Το φαγοπότι με τα χρήματα του αθλητισμού, ενώ ο Νίκος Θεοδώρου μας ενημερώνει για τα τεκταινόμενα στην ΕΟΕ που έχουν ως εξής:

Εκλέχθηκαν από την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής οι Κοσμήτορες Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.
Κοσμήτορας των εγκαταστάσεων της Αρχαίας Ολυμπίας εξελέγη ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος και
Κοσμήτορας του Παναθηναϊκού Σταδίου, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΕ Βαγγέλης Σουφλέρης.
Τη θέση του Κοσμήτορα στο Μουσείο των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία αναλαμβάνει ο ταμίας της ΕΟΕ, Αντώνης Νικολόπουλος και τη θέση του
Κοσμήτορα στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο της Αθήνας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας, Γιάννης Βασιλειάδης.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/04/1636388.htm
 
 
Ο Βασίλης Κατσώρας, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ορίστηκε αρχηγός αποστολής για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν στο Βανκούβερ το 2010.
Αρχηγός της ελληνικής αποστολής για το θερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας «Τάμπερε 2009» ορίστηκε ο Ιωάννης Καρράς, στη θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα εξελέγη ο Δημήτρης Χατζημιχάλης.

Τέλος ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος μας έστειλε μια συνολική λύση για το θέμα των Αφγανών στην γενέτειρα του, την Πάτρα:

Άνθρωποι με κρυμμένα ή ανύπαρκτα έγγραφα ταυτότητας, που κάποτε ήταν Κούρδοι και στην συνέχεια έγιναν Αφγανοί και τώρα είναι Χαζάροι και αύριο κανείς δεν ξέρει, κατακλύζουν την Πάτρα. Ούτε τα γεύματα της εκκλησίας, ούτε η φιλανθρωπία των πατρινών δεν φτάνουν να καλύψουν τις μόνιμες και αυξανόμενες ανάγκες των 3-5000 χιλιάδων λαθρομεταναστών που ζούν με το όνειρο της Δυτικής Ευρώπης. Ας δούμε τις προτεινόμενες λύσεις: …
Α) η λύση που προτείνει ο Δήμαρχος «να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για να φύγουν». Αμέσως άλλοι 20.000 λαθρομετανάστες θα καταφτάσουν στην Πάτρα και θα ζητήσουν και αυτοί ταξιδιωτικά έγγραφα και αν τους δοθούν, θα έλθει στην συνέχεια όλη η Ασία και η Αφρική μαζί!! Απορώ : «ο λαϊκισμός έχει όρια;»
Β) η λύση που προτείνει η κυβέρνηση «δώστε μου χώρο να φτιάξω ένα στρατόπεδο», είναι απορριπτέα από τους λαθρομετανάστες και βρίσκει σε πολεμική ετοιμότητα τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής!! Εξάλλου τα στρατόπεδα είναι ξεπερασμένη και αναποτελεσματική μέθοδος!!
Γ)Η Κυβερνητική απραξία: «Να μείνουν τα πράγματα ως έχουν και ότι γίνει»!! Η μη λύση είναι οριακή!! Έρχονται και θα προκύψουν επιδημίες, βιαιοπραγίες και λοιπές αναμενόμενες από την απελπισία και την ανάγκη παρενέργειες…
Δ) Η προσωρινή ανακωχή : «Να μαζευτούν και να πάνε στους καταυλισμούς της Αθήνας», μα πάλι θα επιστρέψουν στην Πάτρα…
Ε) «Να επιστραφούν στην χώρα προέλευσης τους, που ελλείψει εγγράφων είναι η Τουρκία, ως τελευταία χώρα διακομιδής!! Να σταματήσει κάθε χρηματοδότηση και διαπραγμάτευση της Ε.Ε με την Τουρκία όσο ξεφορτώνει τους 200.000 περίπου λαθρομετανάστες το χρόνο στην Ελλάδα»… είναι η δυσκολότερη και αποτελεσματικότερη επιλογή…….
Είναι άνευ αξίας το παιχνίδι του Υπουργείου Εσωτερικών της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου με την κολοκυθιά των ευθυνών!!
Η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη:

1) η Πάτρα να μην είναι πλέον παράνομη πύλη εξόδου λαθρομεταναστών, γιατί αν συνεχίσει τέρμα ο τουρισμός, το εμπόριο, οι μεταφορές. Η Ιταλία σύντομα θα κλείσει τα λιμάνια της για πλοία από την Ελλάδα….
2) ενημερώνονται οι λαθρομετανάστες για την αυστηρή και τελεσίδικη απόφαση
3) όσοι επιθυμούν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο να το πράξουν
4) όσοι θέλουν να παραμείνουν περιπλανώμενοι να γνωρίζουν ότι ενδεχόμενη σύλληψη τους θα σημαίνει επιστροφή τους στην Τουρκία..
5) ουσιαστικότερη τροφοδοσία, ρουχισμό και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης όσο παραμένουν στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ