Πρόγραμμα “πρόσοψη”: ομορφαίνοντας την πόλη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μας ενημερώνει ο Οδυσσέας

Θα ήθελα να σας αναφέρω σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των προσόψεων των κτιρίων της Αθήνας. Το σκούρο γκρι και το μαύρο χρώμα είναι αυτό που δυστυχώς ακόμη επικρατούν στους δρόμους της πόλης μας.

Αυτό δημιουργεί μια καταθλιπτική ατμόσφαιρα και σε ορισμένους δρόμους το φως του ήλιου καταπνίγεται ανάμεσα σε μαύρα κτίρια, μερικά από τα οποία δεν θα διέφεραν καθόλου αν είχαν υποστεί πυρκαγιά. Πολλά κτίρια με αξιόλογη αρχιτεκτονική μορφή καταδικάζονται κάτω από το γκρι της ρύπανσης πολλών δεκαετιών.

Παρά την ύπαρξη του προγράμματος της ‘Πρόσοψης’, το μεγαλύτερο ποσοστό των κτιρίων βρίσκονται σε αυτήν την άθλια κατάσταση. Οι περισσότεροι συνδημότες δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του προγράμματος της ‘Πρόσοψης’ και στην συνείδηση των πολιτών η εξωτερική ανάπλαση των κτιρίων  αποτελεί  έναν δύσκολο και ακατόρθωτο στόχο.
Σε ορισμένους δρόμους της πόλης μας, όπου έχουν βαφτεί τα κτίρια, η διαφορά είναι τεράστια μπροστά στο σχετικά μικρό κόστος που χρειάζεται μια οικοδομή για να χρωματιστεί με καλαίσθητα χρώματα.

Σε περίπτωση όπου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι αναπλάσεις των προσόψεων των κτιρίων γενικευτούν, τα αποτελέσματα για την εικόνα και την κατάσταση του αστικού περιβάλλοντος της Αθήνας θα είναι εξαιρετικά σε λίγο σχετικά χρόνο και με σχετικά χαμηλού κόστους έργα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ