Με βούλα Ομπάμα η μεθόδευση για τη Θράκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

obamabartholomΗ εμμονή της Ελληνικής διπλωματίας για το θέμα επαναλειτουργίας της σχολής της Χάλκης, οδηγεί (εάν δεν αποσκοπεί κιόλας) σε “αμοιβαίες” υποχωρήσεις της χώρας μας στο θέμα της Θράκης. Έχουμε επισημάνει το παιχνίδι των αγωγών και πως η μεθόδευση αυτονομιστικών ακροβασιών θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στην ανάπτυξη των Ρώσικων αγωγών. Προκαλεί έκπληξη πάντως η σύμπνοια του ΥΠΕΞ με αυτή την προκλητική μεθόδευση. Όταν υπάρχουν σοβαρότατα θέματα και διεκδικήσεις από πλευράς Ελλάδας και εμείς επιμένουμε στην καραμέλα της Χάλκης, δικαίως αμφισβητείται ο ρόλος συγκεκριμένων φατριών της Ελληνικής πολιτικής σκηνής. Διαβάστε το θέμα από το antinews, διαβάστε και εδώ για να δείτε τα κομμάτια του παζλ.
______________________________________________________________________________________________________
Μείζον ζήτημα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, αλλά και στον γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, δημιουργεί η αποκάλυψη του «Έθνους της Κυριακής» ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, συνέδεσε το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με «ανταποδοτικές κινήσεις» της Ελλάδας στη… Θράκη.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά πραγματικό «Βατερλό» για την επιλογή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών να ποντάρει όλα τα «χαρτιά» στη νέα αμερικανική κυβέρνηση και στην υποτιθέμενη προσωπική σχέση των δύο υπουργών Εξωτερικών (Ντόρα Μπακογιάννη και Χίλαρι Κλίντον) και καταδεικνύει την απολύτως λανθασμένη απόφαση να προβληθεί ως σχεδόν πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Η προσδοκία ότι η «πίεση» του Ομπάμα μπορεί να οδηγήσει σε άνοιγμα της Σχολής, παρέσυρε την ηγεσία του ΥΠΕΞ στο να μετατρέψει το θέμα της Χάλκης σε βασικό ζήτημα των επαφών με Αμερικανούς και Τούρκους, ώστε να οικειοποιηθεί ως δική της επιτυχία ενδεχόμενη επαναλειτουργία της Σχολής.

Η εμμονή στο θέμα της Χάλκης από το ΥΠΕΞ διευκολύνει όμως την επιδίωξη της Τουρκίας να υποστηρίξει ότι τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και επομένως της Θεολογικής Σχολής, υπόκεινται σε καθεστώς αμοιβαιότητας και έτσι να υποβαθμίσει το σοβαρό αυτό ζήτημα ανθρώπινων δικαιωμάτων και θρησκευτικής ελευθερίας σε διμερές ελληνοτουρκικό.

Η επιλογή αυτή όμως δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, καθώς το υπ. Εξωτερικών και η κ. Μπακογιάννη είχαν ενημερωθεί αρμοδίως και εγκαίρως ότι και η κ. Χ. Κλίντον είχε αναφερθεί σε σύνδεση της υπόθεσης της Χάλκης με τη Θράκη….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ