Μαγειρίτσα με φρέσκα μανιτάρια!

Για την παραδοσιακή μαγειρίτσα επισκεφθείτε την Τσουκνίδα με τις υπέροχες συνταγές. Εμείς εδώ θα σας δώσουμε μια εναλλακτική για ένα νόστιμο πιάτο που τρώγεται όλο το χρόνο χωρίς… τύψεις!

Υλικά

2 πακέτα φρέσκα μανιτάρια Ελληνικής καλλιέργειας (Όχι κονσέρβα, όχι πολωνέζικα ή άλλα)

2 μανιτάρια πορτσίνι (προαιρετικά). Μπορείτε να βρείτε Ελληνικό Πορτσίνι κατεψυγμένο στο Βασιλόπουλο. Διαλέξτε δύο μεγάλα.
1 φλιτζάνι αγνό ελαιόλαδο (φροντίστε επιτέλους να πάρετε άθερμο ντενεκέ από επαρχία. Θα σας έρθει φτηνότερα και από το σπορέλαιο)!
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνιθο
6-8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ρύζι αναποφλοίωτο (προτείνουμε Agrino πράσινο χωρίς να παίρνουμε ευρώ!!)
3 αυγά
2 λεμόνια Ελληνικά κακομούτσουνα. Όχι Ψυγείου ή εισαγωγής.

Εκτέλεση

Δεν πλένουμε τα Μανιτάρια. Με ένα μαχαίρι τραβάμε τη λεπτή φλύδα που έχουν στο καπελλάκι (βγαίνει μόνη της, θα καταλάβετε). Κόβουμε και λίγο από το κοτσάνι.
-Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα

-Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια (όχι πολύ)
-Βάζουμε τα κομμένα φρέσκα μανιτάρια (όχι πολύ ψιλά) και τα πορτσίνι (δεν χρειάζονται ξεπάγωμα απαραίτητα), αφού τα έχουμε κόψει έστω και κατεψυγμένα.
-Μόλις βράσει την ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια
-Βάζουμε τα μαρούλια και τον άνιθο
-Λίγο Αλάτι (μαζέψτε και θαλασσινό θα σας έρθει τσάμπα, υγιεινότερο και νόστιμο) και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-Βάζουμε 1,5 φλιτζάνι νερό
-Χαμηλώνουμε τη φωτιά στα 2/3 και αφήνουμε να σιγοβράσουν
-Πριν βράσουν ρίχνουμε το ρύζι
-Μόλις είναι όλα έτοιμα κλείνουμε το μάτι. Χτυπάμε τα ασπράδια και τους κρόκους χωριστά και τα μπλέκουμε μετά.
-Στύβουμε τα λεμόνια και βάζουμε σιγά – σιγά στα αυγά να μην κόψει.
-Βάζουμε σιγά σιγά ζουμί από την μαγειρίτσα χτυπώντας συνέχεια και προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Κατεβάζουμε και κουνάμε καλά. Μην τα κάνετε μαντάρα στο τέλος, όχι πως θα χαλάσει κάτι παρά μόνο η εμφάνιση!

Κάντε το και πείτε μας τη γνώμη σας. Και να μην βάλετε Πορτσίνι δεν πειράζει. Άντε Καλή Ανάσταση!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ