Ο Θεός της Βίβλου και ο Σιωνισμός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως έχουμε προαναγγείλει σε λίγες μέρες θα δημοσιεύσουμε μια έρευνα για το Ισραήλ κάνοντας μια τελείως διαφορετική ιστορική προσέγγιση που θα προβληματίσει. Σήμερα παραθέτουμε δύο διαφορέτικές απόψεις αυτές του Άλκιμου και της Μαρίας Σεφέρου

Γράφει ο Άλκιμος

.

«Θα τους παραδώσω για φρικίαση, για συμφορά, σε όλα τα βασίλεια της γης, για ονειδισμό και παροιμιώδη φράση, για εμπαιγμό και κατάρα, σε όλους τους τόπους όπου θα τους διασπείρω»(Ιερ.24:8-10)

.

Judaism against ZionismΣτα σχόλια του προηγούμενου ποστ, έγραψα την απάντησή μου στον «κουκουλοφόρο» υποστηρικτή του Σιωνισμού, που πίστεψε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει υπόγειες διαδικτυακές διαδρομές για τα σχέδιά του, γράφοντας αποκλειστικά στα αγγλικά. Η απάντηση όμως απευθύνεται και προς όλους αυτούς, που πιστεύουν, ότι με μια ανθελληνική στάση προσφέρουν υπηρεσίες στο «Σύστημα». Το να συμβαίνει αυτό από Εβραίους εθνικιστές (φανατικοί εθνικιστές υπάρχουν δυστυχώς σε όλους τους λαούς), θα μπορούσε κανείς να το καταλάβει, αλλά να δέχονται επίθεση τα ελληνικά συμφέροντα από ανθρώπους που δηλώνουν Έλληνες, αυτό είναι «εφιαλτικό», διότι η υποστήριξη και η προπαγάνδα υπέρ οποιουδήποτε εξωτερικού εθνικιστικού κινήματος, καθώς και η παρεμπόδιση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, είναι πράξεις προδοτικές.
.
Από την άλλη, θα πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη σωφροσύνη από πλευράς των «ελληνοφρόνων», ώστε να μην πέσουν σε εθνικιστικό παραλήρημα και καταλήξουν να μη διαφέρουν από αυτούς εναντίον των οποίων στρέφονται. Σε αυτή την περίπτωση, το ευγενικό αίσθημα της «φιλοπατρίας» γίνεται φανατικός «εθνικισμός», άρα ΘΡΗΣΚΕΙΑ, η οποία οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές, που δεν έχουν να κάνουν τίποτα με την αυτοάμυνα, τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό. Ο εθνικισμός φέρνει στην επιφάνεια όλα τα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου και πρέπει να αποφεύγεται, όπως μια επικίνδυνη κολλητική αρρώστια.
.
Προς την Μαρία Σεφέρου τώρα θα ήθελα να απευθυνθώ, η οποία βιάστηκε να προχωρήσει σε ερμηνείες περίεργες, αποδίδοντας στον Θεό της Βίβλου (ΓΧΒΧ, Γιαχβέ ή Ιεχωβά), την ευθύνη για όλες τις «σατανικές» πράξεις του Σιωνιστικού κινήματος:
(…η συνέχεια στο αρχείο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ