Όλοι τιμούν τους μηχανικούς της Κεφαλλονιάς. Να τους τιμήσει η Πολιτεία. Έσωσαν ζωές

20140204-171955.jpg

Όσοι γνώστες της δομικής ανέπτυξαν και μίλησαν για την αντοχή των κτιρίων της Κεφαλλονιάς –συμπεριλαμβανομένου και του Ομοτ. Καθηγ. Αντισεισμικών Κατασκευών κ. Καρύδη- τόνισαν την ικανότητα των μηχανικών της Κεφαλλονιάς και έσπευσαν να τους συγχαρούν.
Εξήγησαν πως όταν μιλάμε για κτίρια κτισμένα με όρους αντισεισμικούς, δεν εννοείται πως δεν θα καταρρεύσουν. Σημαίνει ότι δίνουν τον απαιτούμενο χρόνο στους ενοίκους να σωθούν.
20140204-172023.jpg
Μάλιστα έφεραν ως παράδειγμα τα της επιτάχυνσης του σεισμού. Ο
σχεδιασμός των κτιρίων είναι για 0,36 και δέχθηκαν –ειδικά αυτά στα Χαβριάτα- επιτάχυνση 0,68-0,70. Δηλαδή σχεδόν διπλάσια.
Η επαγγελματική ικανότητά τους και η ευσυνειδησία τους πρέπει να επαινεθεί. Όσο και αν αυτά είναι αυτονόητα, επειδή όμως έχουν καταστεί δυσεύρετα, οφείλει η πολιτεία να τους τιμήσει γιατί έσωσαν ζωές.
Ευρυδίκη Λειβαδά – Εφημερίδα των Κεφαλλήνων
http://www.odusseia.gr/newspaper/index.php?option=com_content&view=article&id=11207:2014-02-04-10-08-45&catid=91&Itemid=156
Χαράλαμπος Μοσχόπουλος: Κάποιες σκέψεις για τους σεισμοπαθείς
Το πλήγμα που δέχθηκε η περιοχή της Παλλικής είναι ισχυρότατο και εξαιρετικά επίπονο. Η ψυχραιμία και η ευγένεια ψυχής που έδειξε η Κεφαλλονίτισσα και ο Κεφαλλονίτης είναι υποδειγματική. Οι προσπάθειες όλων των κατοίκων της Παλλικής στο να διατηρηθεί η ψυχραιμία και όχι ο πανικός σε τόσο δύσκολες συνθήκες παραδειγματική. Διατηρήσανε ζηλευτή αξιοπρέπεια και αυτό οφείλουν όλοι να τους το αναγνωρίσουν.
Αυτή η δοκιμασία και η όλη αντιμετώπιση του φαινομένου από πλευράς των κατοίκων της Παλλικής θα ήταν εξαιρετικά οφέλημο να γίνει μάθημα σε πανεπιστημιακούς κύκλους. Πλησιάζοντας στους μήνες της τουριστικής περιόδου θα ήταν εξαιρετικά ενισχυτικό να διέμεναν οι συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν δεχθεί πλήγμα στις κατοικίες τους σε ξενοδοχεία
της περιοχής της Παλλικής έτσι ώστε κατά κύριο λόγο να διαμείνουν με ανθρώπινες συνθήκες όπως αξίζει και αρμόζει σε όλους και κατά δεύτερο λόγο να αποδείξουμε και εμπράκτως ότι τα ξενοδοχεία που θα υποδεχθούν τους επισκέπτες είναι ασφαλή. Θα ήταν ευχής έργον να βρεθεί αυτό το ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να αποκατασταθεί με ασφάλεια κάθε πληγείσα κατοικία συμπολίτη μας. Η όποια προτεραιότητα οφείλει η πολιτεία να την αφιερώσει στην Παλλική..αυτή που βρέθηκε στο επίκεντρο όλων αυτών των πανίσχυρων σεισμικών δονήσεων..
Σεισμόπληκτη περιοχή είναι η Παλλική. Η κάθε ζημιά που έχει υποστεί ο κάθε κάτοικος στην υπόλοιπη Κεφαλλονιά να αποκατασταθεί πλήρως και ολοκληρωτικά. Σεισμόπληκτη όμως είναι η Παλλική. Οι υποδομές έχουν διαλύσει παντελώς. Καταστράφηκαν ολοκληρωτικά και η αποκατάσταση τους θα πάρει χρόνια. Η Πολιτεία οφείλει να αποφασίσει να μην πληρώσει ο κάτοικος της Παλλικής τους λογαριασμούς της ΔΕΗ του ΟΤΕ και της Υδρευσης για τέσσερις μήνες τουλάχιστον. Να μην πληρωθούν τα κάθε είδους χαράτσια να μην πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και να υπάρξουν κάθε είδους οικονομικές ελαφρύνσεις προς όλους τους κατοίκους της Παλλικής. Ελπίζουμε να υπάρξουν ευήκοα και ευαίσθητα ώτα από πλευράς Πολιτείας και πολιτικών και να αποφασίσουν με γνώμονα την υποστήριξη των κατοίκων όλης της Παλλικής.
Χαράλαμπος Μοσχόπουλος – Εφημερίδα των Κεφαλλήνων
http://www.odusseia.gr/newspaper/index.php?option=com_content&view=article&id=11205:2014-02-04-08-47-59&catid=91&Itemid=156

20140204-172051.jpg

20140204-172057.jpg

20140204-172103.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ